Vali Zorluoğlu, Saray'da vatandaşlarla iftar açtı

Vali Murat Zorluoğlu, iftar programları kapsamında gittiği Saray ilçesinde vatandaşlarla birlikte iftar açıp hasbihal etti.

Vali Zorluoğlu, Saray'da vatandaşlarla iftar açtı

        İlçedeki belediye düğün salonunda düzenlenen iftar programında Saraylılarla bir araya gelen Vali Zorluoğlu, iftar yemeği sonrası programa katılanlara hitaben selamlama konuşması yaptı.

    Vali Zorluoğlu, “Saray ilçemizin değerli sakinleri afiyet olsun, Mevlâ’m tuttuğunuz oruçları kabul eylesin. Allah’ın rahmeti, bereketi, mağfireti ve fazileti hepinizin üzerine olsun. Ramazan’ın başından itibaren il jandarma komutanımız, il emniyet müdürümüz, müftümüz ve diğer arkadaşlarımızla birlikte ilçe ilçe geziyoruz. Bugün de burada büyükşehir belediyemizin genel sekreteri ve yardımcılarıyla da beraber Saray ilçemizde hem bir valiniz hem bir kardeşiniz, abiniz, sizden biri olarak sizlerle beraberiz ve iftarımızı burada açmaktan çok büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

    Ramazan ayını; rahmet, mağfiret, birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur ayı olarak nitelendiren Vali Zorluoğlu, “Ramazan ayı aynı zamanda fakirin fukaranın gözetildiği, garip gurebanın sevindirildiği bir aydır. Ramazan ayı içerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran, inananlar için günahlardan arınma fırsatı sunan eşsiz bir aydır. Van bu sene gerçekten farklı bir Ramazan idrak ediyor. İlçe ilçe geziyor, görüyoruz. Gerçekten büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz eliyle Van tekrar o eski Ramazanlara kavuştu. Burada huzur içerisinde, kardeşlik duygularımızın adeta zirve yaptığı iftar anlarını hep beraber yaşıyoruz” diye konuştu.

        Huzur olduktan sonra diğer her şeyin onun üzerine inşa edilebileceğini vurgulayan Vali Zorluoğlu, şunları söyledi:

        “Kardeşliği, ekonomiyi, sanayiyi, tarımı, kalkınmayı ve gelişmeyi huzur üzerine inşa edersiniz. Saraylı kardeşlerimizden bir tek şey istirham ediyorum. Lütfen, şehitler, çok büyük emekler, çok büyük mücadeleler vererek sağladığımız bu huzur ortamına sahip çıkalım. Elbirliğiyle bu huzurun devam etmesi için çalışalım. Birbirimize destek olalım. Bizi Ramazan ayına ulaştıran Yüce Mevlâ’mızın, inşallah sağlık ve afiyet içerisinde Ramazan Bayramı’na da ulaştırmasını niyaz ediyorum.”

        Konuşmasının ardından ilçe merkezinde bulunan çay ocağında vatandaşlarla çay içip hasbihal eden Vali Murat Zorluoğlu’nun Saray’da katıldığı iftar programında, ilçe kaymakamı ve belediye başkan vekili İbrahim Bayır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdür Vekili Hayati Önge, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan da yer aldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29