Vali Zorluoğlu: Şehitlerin hakkını ödeyemeyiz!

Van Valisi Murat Zorluoğlu, “Şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Şehitlerimiz milletin kalbinde daima yaşıyor. Şehit ailelerinde de elimizden geldikçe destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Zorluoğlu: Şehitlerin hakkını ödeyemeyiz!

   15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan polis memuru Halil Hamuryen’in adı, Van YYÜ’deki yemekhaneye verildi. Söz konusu yemekli organizasyonda konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, “Bu büyük tesise şehit polisimizin ismi verildi” dedi.
    Van YYÜ tarafından FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Halil Hamuryen'in ismi verildiği yemekhanede bir yemek organizasyonu düzenlendi.
Düzenlenen yemek organizasyonuna Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve şehit Hamuryen'in yakınları katıldı.
   Program sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van YYÜ yerleşkesinin Türkiye’nin en iyi kampüslerinden biri olmaya aday olduğunu belirtti.
   Vali Zorluoğlu, "Üniversitemize her geldiğimizde yeni bir takım çalışmaların yapıldığını, altyapının daha da güzelleştirildiğini, yeni mekanların burada güzel bir mimariyle yükseldiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Zaten Van denizi manzarası buraya apayrı bir hava da katıyor. Anı zamanda bu kampüs her geçen gün daha da yeşil bir kampüs haline geliyor. Her geçen gün kampüsteki ağaç sayısı artıyor. Bugün gençlerimizle birlikte yemek yediğimiz Şehit Halil Hamuryen'in ismi verilen yeni yemekhanemiz yatırımlardan bir tanesidir. Gerçekten çok modern Avrupa’da gördüklerimizle birebir aynı, hatta daha ileri seviyede bir bina olduğunu gördük. Burada 2 binden fazla aynı anda yemek yiyebiliyor” dedi.
   Düzenlenen yemek organizasyonu ile şehit polis memuru Halil Hamuryen'i bir kez daha yad ettiklerini ifade eden Zorluoğlu, “Çok özel bir maksat için buraya geldik. Şehit polis memurumuz Halil Hamuryen’in Allah mekanını cennet eylesin. Bugün biraderleri, ağabeyleri ve yeğeni bizimle beraberdi. Üniversitemiz bir yemek organize etti. Burada şehidimizi bir kez daha yad ettik. Bu büyük tesise şehit polisimizin ismi verildi. Şehit polisimizin ismi burada yaşayacak. Şehitlerimiz milletin kalbinde daima yaşıyor. Şehit ailelerinde de elimizden geldikçe destek oluyoruz” dedi.
   Şehit ailesi ile bir yemekli programda bir araya geldikleri için mutlu olduklarını anlatan, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal “15 Temmuz da şehit olan hemşerimiz Halil Hamuryen yeni yaptığımız yemekhanemize ismini verdik. Dolayısı ile valimiz ve şehidimizin ailesi ile bir yemek yiyelim dedik. Yemekhanemizi gezdik. Son derece ferah, modern ve şehidimize yakışır bir yemekhane. Şehidimize tekrardan Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29