Vali Zorluoğlu Sürekli Eğitim Merkezi'nde…

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nce açılan Sürekli Eğitim Merkezini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Zorluoğlu Sürekli Eğitim Merkezi'nde…

   Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu eğitime kazandırılan 12 derslikli 750 öğrenci kapasiteli sürekli eğitim merkezi öğrencilerin umudu oldu.

   Çoğunluğunu dar gelirli öğrencilerin oluşturduğu sürekli eğitim merkezini Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu ziyaret etti. Sınıfları gezen Vali Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluğlu, öğrencilerle sohbet edip geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu.

  Sürekli eğitim merkezinin Van eğitimi için öncü olacağını belirten Vali Murat Zorluoğlu, Van’ın eğitim kalitesini daha da yükseltmek için bu tip eğitim kurumlarına önem vereceklerini söyledi.

  Zorluoğlu, “Burası Büyükşehir’in fark oluşturduğu benim de büyük ilgi gösterdiğim bir projenin yansımasıdır. Burada yaklaşık 750 dar gelirli öğrencimiz eğitim görüyor. Van’da başka bir merkez daha oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda ilçelerimizde böyle eğitim birimleri açacağız. Bundaki tek gayemiz Van eğitimini yukarılara çekmek. Çünkü eğitim kalitesi olarak şu anda 75’inci sıradayız. Bu nedenle kentimizde eğitime daha fazla önem vermeliyiz. Eğitime katkıda sadece milli eğitimin bütçesi yetmiyor. Yerel yönetimler olarak buna omuz vermek zorundayız” dedi.

  Van’ın böyle kaliteli eğitim birimlerine ihtiyacı olduğunu söyleyen Sevcan Zorluoğlu, “Çok güzel bir eğitim kurumu. Gençlerimizi burada çalışırken görmek gerçekten beni çok mutlu ediyor. Sayı olarak ta genç kızlarımız çoğunlukta buda mutluluğumu ikiye katladı. Geleceğimiz bu kızlarımızın elinde çünkü onların her biri birer anne adayı. İnşallah tüm öğrencilerimiz istedikleri üniversiteleri kazanıp birer meslek sahibi olurlar” diye konuştu.

   Vali Zorluoğlu’nun ziyaretinden ötürü mutluluklarını dile getiren sayısal öğrencisi Rojda Güven ise “Burasının maddi ve manevi olarak bizlere ciddi katkıları var. Bizlere bu imkanı sağlayan Valimize çok teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürü de yine Valimize üniversiteli olarak yapacağız” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29