Van'a 2 tünel, 2 kavşak ve bir üst geçit…

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez kentte yapılması planlanan bir üst geçit, iki kavşak, Çatak ve Kuzgun Kıran tüneli ile ilgili müjdeli haberler verdi.

Van'a 2 tünel, 2 kavşak ve bir üst geçit…

   Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Eski Karayolları Kavşağı ile Otogar Kavşağının birleştirilerek üst geçit yapılacağı, OSB ve Dursun Odabaş Tıp Merkezi kavşak düzenlemeleri ile Çatak’a yeni tünel yapımı ve Kuzgun Kıran Tüneli ikinci tüp yapımı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

   Kentte tünel, üst geçit ve kavşak düzenlemeleri ile ilgili proje ve ihale çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Bilmez Van’da yapılan kavşak, üst geçit ve tünel çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi; 

 

ÇATAK TÜNELİ İHALE AŞAMASINDA
   Bahçesaray ilçemizden sonra, Çatak ilçemizde de çığ yaşandı. O çığ alanına araç veya insanlarımız denk gelseydi, Bahçesaray yolunda yaşanan çığdan daha hasarlı olabilirdi. Çığ döneminde Karayolu Genel Müdürü de geldi, Çatak Tünelinin poresi Kanisipi Şelalesi’nin olduğu tarafta yapıldı. Çatak tüneliyle ilgili ciddi bir mesafe alındı.Genel müdürlüğün onayından geçti, bu yıl ihale aşamasına kadar da getirildi.

 

KUZGUN KIRAN’A İKİNCİ TÜP GELİYOR
   Kuzgun Kıran için de ikini tüp proje ihalesi yapıldı. Bunun hızlı bir şekilde bitmesini bekliyoruz, çünkü kentimizin ikinci tüpe ciddi anlamda ihtiyacı var. Çünkü tek tüp olarak hizmet veren tünel bölgesinde çeşitli zamanlarda birçok kaza meydana geldi.

 

OTOGAR VE KARAYOLLARI KAVŞAĞI BİRLEŞTİRİLİYOR
   Eski Karayolları Bölge Müdürülüğü'nün olduğu ve yeni Emniyet Müdürlüğü binasının yapıldığı kavşak ile Özalp yol ayrımı, Otogar Kavşağı, bir birine bağlı tek kavşak olarak planlandı. Battı çıktı olmayacak, üstten geçecek şekilde projesi yapıldı, bakanlık tarafından da onaylandı, oda ödenek ve ihale aşamasında. Onu da güçlü bir müteahhide vererek yapım çalışması başlayacak. 

 

OSB VE YYÜ’DE KAVŞAK DÜZENLEMESİ
   OSB ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin kavşağı birleştirilecek. OSB Kavşağından Üniversiteye de bir giriş verilecek. İkinci kavşak ise Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nden sonra Erciş yolundan hastaneye girişi olacak. Kavşak düzenlemelerinin projesi yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Şevli de bu proje için büyük emek veriyor. Böylece hastane ve üniversite girişini ayırarak hem yoğunluğu azaltmış, hem şehirlerarası yolda bir birine yakın kavşaklar ile yol güvenliğinin olumsuz etkilenmesine engel olunacak.

Bölge: Ziya Türk

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29