Van AB Bilgi Merkezi'nden ücretsiz film imkanı…

Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından 7-8-10 aralık tarihlerinde gerçekleştirilen 8. AB İnsan Hakları Film Günleri Van AVM içinde bulunan Cinemaximum sinemalarında ve ücretsiz olarak halka ulaştırıldı.

Van AB Bilgi Merkezi'nden ücretsiz film imkanı…

   AB 8. İnsan Hakları Film Günleri 21 Şehirde 1-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor. Avrupa’nın dört bir yanından yönetmenler ve sivil toplum aktivistleri festival kapsamında izleyiciyle buluşuyor.

  AB üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkılarıyla, 10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, bu yıl  21 şehirde 40’tan fazla belgeseli izleyiciyle buluştu. Tüm illerde İnsan Hakları Film Günleri kapsamındaki gösterimler halka açık ve ücretsiz yapıldı.

   Van TSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç yaptığı açıklamada  “AB İnsan Hakları Film Günleri film severleri ve ilgili vatandaşları, her yıl farkındalık yaratmak, tartışmak ve düşünmek için yaratılan bir ortamda bir araya getirmeyi amaçladık. Yine Avrupa’nın dört bir yanından yönetmenler ve sivil toplum aktivistleri sinema severlerle bir araya geldi. Avrupalı konuklar ile izleyicilerimiz, Türk yönetmenler ve aktivistler arasında adalet, anmanın önemi, toplumda en kırılgan grupların korunması ve çevrenin gelecek nesillere bozulmadan bırakılması konularında tartışmaları ve diyaloğu teşvik etmek amaçlandı. Film gösterimlerinin yapıldığı 21 şehirden birinde bize katılın ve evrensel değerler ile onların anlamı üzerinde eleştirel düşünmeyi seven kişiler halkasını oluşturuldu.” İfadesini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2018, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER