Van Aile Hekimleri derneğinden açıklama

Giresun'da meydana gelen ve kamuoyuna mal olan olay nedeniyle, Van Aile Hekimleri derneğinde açıklama yapıldı.

Van Aile Hekimleri derneğinden açıklama

                   23.07.2018 tarihinde Giresun'da meydana gelen ve kamuoyuna mal olan olay nedeniyle Van Aile Hekimleri derneğinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Van Aile Hekimleri Derneğinde şu ifadelere yer verildi. Görevini kanunların elverdiği ölçüde yerine getirmeye çalışan meslektaşımız hemen sosyal medyada linç kampanyasına dönüşen bir şekilde yargısız olarak infaz edilmeye başlanmış, üzerine de soruşturmanın selameti açısından açığa alınmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz ve derhal bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz diyen Vahed, Sorunun ana kaynağı olan evde yatalak olduğu öne sürülen Hastanın eşi, raporlu olduğunu iddia ettiği ilaçları yazdırmak için Asm'ye gelmiş, misafir hasta olarak kişi ile görüşülmüş, talebinin hasta görülmeden yapılamayacağı ve bunun suç olduğu söylenmiştir. Buna rağmen talebinde ısrar eden kişi herkesin malumu olaylar silsilesinde maalesef vefat etmiştir. Eşinin ilaçlarını yazdırmak derdindeki vatandaşın ölümü hepimizi üzmüştür. Ancak kanunen suç olan ve bu nedenle yargılanıp ceza alan meslektaşlarımız olduğundan ötürü bu talep haksızdır ve yapılması halinde suçtur. Hastanın elinde olduğu iddia edilen "evde bakım raporu var"  lafı da doğru değildir. Böyle bir rapor formatı da yoktur.

 

         Yıllarca SGK ya başvurarak bu sorunu çözme talebimiz yerine getirilmediği gibi, nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik gibi son derece ağır ithamlarla yargılanan meslektaşlarımız vardır. Durum gayet açık ve net ortada iken ve talebin suç unsuru olduğu bilindiği halde meslektaşımızın açığa alınması biz hekimleri vatandaşın önüne atmaktan başka bir şey değildir. Her gün uygunsuz ilaç yazımı, illegal rapor talebiyle uğraşan bizlerin tek derdi mesleğimizi işimizi hakkıyla ve layığıyla yapmaktır. Sağlıkta şiddet konusunda adımlar atılmasını beklediğimiz bu günlerde, haklı iken haksız duruma düşmek sağlıkçıya karşı olan şiddeti körükleyecektir.

 

Beklentimiz bakanlığın meslektaşımıza sahip çıkması, SGK' nın raporlu ilaç konusunda daha önce yapmış olduğu gibi eczaneden   temininin sağlanmasına yönelik yönetmelik çıkarmasıdır. Bu düzenleme ile raporlu ilaçların alınması konusunda vatandaşlarımız rahat bir nefes almış olacaktır. Evde sağlık hizmeti ayrı ve farklı bir işlemdir. Bu durumu hastane veya ASM' lerle çözülemeyeceği işin pratiğinde anlaşılmıştır.112 Acil sağlık sistemi gibi bir uygulama ile bu sorun çözülmeli, ASM ve hastanelerle uyum içinde çalışmalıdır diyen Van Aile Hekimleri Derneği, Sistemin mağduru olan vatandaşımıza Allah'tan rahmet dilerken, bu konuda işinin gereğini yapan meslektaşımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu ve tüm hukuki süreçte destek olacağımızı beyan ederiz. dediler.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2018, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29