Van Büyükşehir Belediyesi 112 personel alacak

Van Büyükşehir Belediyesine ilk defa atanmak üzere memur ve zabıta memurları alacak.

Van Büyükşehir Belediyesi 112 personel alacak

  Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilmek üzere, 112 personelin alınacağı belirtildi.

  Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere; mahalli idarelere ilk defa atanacaklara dair sınav ve atama yönetmeliği, belediye zabıta yönetmeliği hükümleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla toplamda 112 memur alınacak. 

  Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 8 mühendis, 5 şehir plancısı, 4 avukat, 65 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 5 bilgisayar işletmeni, 10 belediye trafik memuru, 15 zabıta memuru istihdam edilmek üzere işe alınacak.
Sınava girmek isteyen adaylar başvurularını 08/03/2021 - 12/03/2021 tarihleri arasında posta yolu ve www.van.bel.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapabilecekler. Zabıta adayları ise gerekli belgeleriyle birlikte duyuruda belirtilen adrese şahsen başvuru yapmaları gerekecek. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 05/04/2021 tarihinde Van Büyükşehir Belediyesi'nin Resmi Web Sitesinde ilan edilecek.

  BAŞVURU İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:

  a) İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanı almış olmak.

  b) Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

  c) Zabıta memuru kadrosuna başvuracaklar için; 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesi’nin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 metre, kadınlarda en az 1,60 metre boyunda olmak 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+ -) 10 kg. dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediye tarafından yapılacak.

  d) Zabıta Memuru kadrosu için; Sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

  e) Zabıta Memuru ve Belediye Trafik Memuru kadroları için; 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

  BAŞVURU YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE SÜRESİ:

  Zabıta Memuru kadrosu için sözlü ve uygulamalı, diğer Memur kadroları için sözlü sınava katılabilmek için;

  a) Adaylar, başvuru esnasında istenilen belgeleri ile birlikte 08.03.2021 tarihinden 12.03.2021 Cuma gününe kadar (mesai saatleri arasında) müracaatlarını yapabilecekler.

  b) Zabıta Memuru kadrosuna yapılacak başvurular için; adayların başvuru için gerekli belgelerle birlikte belirtilen adrese şahsen başvurması gerekiyor.

  Diğer kadrolar için;

  c) Elektronik ortamda, Belediyemiz www.van.bel.tr internet adresine,

  d) Şahsen veya iadeli taahhütlü posta yolu ile Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı (Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Özdemir Sokak. No: 5 İpekyolu / VAN) gönderebilecekler.

  e) Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular, Belediyemizce değerlendirmeye alınmayacak.

  f) Postadaki gecikmeler ve duyuruda belirtilen süre içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.

  g) COVİD-19 Pandemisi nedeniyle zabıta memuru kadrosu dışındaki başvuruların mümkün mertebe www.van.bel.tr web sitemiz üzerinden yapılması öneriliyor.

  BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ-BAŞVURUSU KABUL EDİLENLERİN İLANI:

  a)  Belediyemiz tarafından adayların T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumu kontrol edilmek suretiyle KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü sınava çağrılacak.

  b) Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacak.

  c) Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanını 05.04.2021 Pazartesi günü Belediyemiz www.van.bel.tr internet adresinden ilan edilecek.

  d) Belediyemizce düzenlenen ve adayların kimlik bilgileri ile sınav yeri ve tarihinin bulunduğu “Sınav Giriş Belgesi’’ düzenlenecektir. Sınava girmeye hak kazanan adaylar sınav giriş belgelerine 05.04.2021 tarihinden itibaren Belediyemizin (//www.van.bel.tr)  resmi internet sayfasından erişebilecekler. Ayrıca; Sınav Giriş Belgeleri sınava girmeye hak kazanan adaylara başvuru formunun iletişim bilgileri bölümünde belirtilmiş olduğu adrese gönderilecektir. Başvuru formunda belirtilmiş olan adres tebligat adresi olup, hatalı adres bildirimleri başvuranın sorumluluğundadır. Bu belge sınava girişte ibraz edilecek.

  e) Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunamayacak.Van Bölge Gazetesi Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER