Van'da 1 kişi 12 kişiye koronavirüs bulaştırdı

Van'da otobüs firmasında şoför olarak çalışan ve Tuşba İlçesi Kalecik Mahallesinde ikamet eden 1 kişinin koronavirüs (Covid 19) testi pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri tarafından Kalecik Mahallesindeki evinde karantinaya alınan şahıs, izolasyon kurallarına uymayınca 12 kişiye daha koronavirüs bulaşmasına neden oldu.

Van'da 1 kişi 12 kişiye koronavirüs bulaştırdı

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada Covid-19 teski pozitif çıkan, Van'daki otobüs firmasında şoför olarak çalışan bir kişinin, toplam 12 kişiye koronavirüs bulaşmasına neden olduğu belirtildi.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada "İlimizde otobüs firmasında şoför olarak çalışan ve Tuşba İlçesi Kalecik Mahallesinde ikamet eden 1 kişinin koronavirüs (Covid 19) testi pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri tarafından Kalecik Mahallesindeki evinde karantinaya alınan şahıs, izolasyon kurallarına uymayınca 12 kişiye daha koronavirüs bulaşmasına neden oldu. Yapılan testlerde ikamette izolasyona dikkat edilmediği için aynı aile ve bağlantılı olan 12 kişide koronavirüs tespit edildi. Filyasyon ekipleri tarafından pozitif vaka çıkan ailenin ikamet ettiği Kalecik Mahallesindeki apartman karantinaya alındı. Ayrıca aynı olayla bağlantılı olarak koronavirüsü bulaştıran şoförün Gedikbulak Mahallesinde ziyaret ettiği kayınpederinin evi de karantinaya alınarak çalışma başlatıldı" ifadeleri yer aldı.

      Koronavirüste Van’daki Son Durum:

    Toplam Covid-19 vaka sayısı 503.

   Taburcu olan toplam hasta sayısı 450.

   Tedbir amaçlı karantinada olan toplam 70 bin kişi.

    Tedbir amaçlı karantinası hala devam eden 19 bin kişi.

    Toplam vefat sayısı 10 kişi

    Şuanda karantina uygulanan yerleşim bölgeleri:
Başkale İlçesi- Örmetaş, Albayrak, Ekecek, Gedikbaşı Mahallesi.
İpekyolu İlçesi- Ortanca Mahallesi.
Özalp İlçesi- Eğribelen Mahallesi.
Saray İlçesi- Keçikayası, Kazlıgöl Mahallesi.
Edremit İlçesi- Eminpaşa Mahallesi’nde 5 ev.
Gürpınar İlçesi- Taşdöndüren Mahallesi.
Tuşba İlçesi Gendelova, Kozluca ve Yalınağaç Mahallesi.

Açıklamanın devamında ise "Ülkemizde pandemi ile mücadele kapsamında alınan önlemler sonrası olumlu neticeler elde edilirken, normalleşme adımları da atılıyor. Ancak ilimizde özellikle izolasyon kuralları ve yasakların ihlal edilmesinden dolayı Covid-19 vakaları görülmektedir. Riskin farkında olarak tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam edelim. Sosyal mesafe, maske ve hijyene özen gösterelim" denildi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER