Van'da 100. yıl koşusu…

Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle halk koşusu düzenlendi.

Van'da 100. yıl koşusu…

    Van Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Van’ın Kurtuluşunun 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen halk koşusu heyecana yol açtı.

    İskele Caddesi Beşyol mevkiden başlayan yarışa genci yaşlısı yüzlerce vatandaş katıldı. Yarış Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun start fişeğini ateşlemesiyle başlarken yarışa katılanlar İskele Caddesinden İpekyolu kavşağına kadar koştu.

    Oldukça çekişmeli geçen yarışta erkeklerde 1’inci Berkan Ceylan, 2’inci Mahsun Değer, 3’üncü ise İslam atlı oldu. Kızlarda ise 1’inci Hasret Durgun, 2’inci Elif Bardak, 3’üncü Eylem Gür oldu. Sıralamaya giren yarışmacılara ödüllerini Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Muzaffer Aktuğ’dan aldı. 

   Yarışta erkekler kategorisinde birinci olan Berkay Ceylan “Koşmayı çok seviyorum. Bugün bu yarışı düzenleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Van bugün gerçekten bayram yeri gibi. Tüm organizasyonlar her şey çok güzel. Uzun zaman sonra ilk kez Van’ı bu kadar mutlu görüyorum” dedi. 

    Yarışmalara ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Daire Başkanları, ve kurum amirleri katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER