Van'da Ahilik Haftası münasebetiyle mevlit verildi

Van Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Nurşin Camii'nde mevlid-i şerif verildi. Okunan mevlidin ardından Osmanlı dönemindeki esnafın birlik ve beraberliğinin günümüzde de olması gerektiği anlatıldı.

Van'da Ahilik Haftası münasebetiyle mevlit verildi

          Van'da Nurşin Camii'nde Ahilik Haftası dolayısıyla Cuma Namazı öncesi verilen mevlid-i şerif programına yoğun ilgi oldu.
İmamların okuduğu mevlidin ardından dualar okundu.

 


         Duada geçmişteki esnaf birlikteliğinin günümüzde de olması vurgulanarak, "Ya Rabbi, son zamanlarda ülkemize yönelik ekonomik saldırılara karşı, esnaflarımıza birlik beraberlik ver. İnsanlarımız arasında sevginin yeşermesi için yardım et. Ülkemizi her türlü kötülüklerden, belalardan, kazalardan ve görünür-görünmeyen tehlikelerden muhafaza eyle. Geçmişte özellikle esnaflar arasında olan birlik, beraberlik, kaynaşmayı, bugünlere de nasip et. Güvenlik güçlerimizi koru" ifadeleri kullandı.

 


        Cami çıkışında Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu ve çalışanlar cemaate kolonya tutup, lokum ikram etti.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Ticaret İl Müdürü Murat Keremoğlu, 31. Ahilik Haftası dolayısıyla verdikleri mevlid-i şerife yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, bu tür çalışmalarda kendilerine destek sunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na da teşekkür etti.

 


          Ahiliğin kardeşlik anlamına geldiğini belirten Keremoğlu, "751 yılındaki Talas Savaşı'nın ardından Türkler ve Araplar'ın kaynaşmasının ardından doğan, kendi töremize geçen bir Ahilik olgusu vardır. Ahilik teşkilatları Ahi Evran tarafından kurulmuştur. Kendisi Azerbaycanlıdır, ama Kırşehir'de hayata gözlerini yummuştur. Hocası olan Ahmet Yesevi hazretleri de Peygamber Efendimizin torunlarından olduğu söyleniyor. 'Eline, beline, diline hakim ol' kaidesi ile başlayan, esnafın ahlak ve akamını düzenleyen bir nevi ahlak kurallarını ortaya koyan bir anlayıştır. Özellikle günümüzde doları bahane ederek, fahiş fiyatlar uygulayan, zam yapan, fırsatçılık yapanlara da söz konusu kuralların örnek olmasını istiyoruz. Ahilik haftasının faydalarını da bu anlamda görmeyi arzuluyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2018, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER