Van'da bal festivali…

Van'da her yıl düzenlediği kara kovan bal hasadı ile tüm bal severleri bir araya toplayan Şifa Bal firması, bu yıl da 2. Topraklı Karakovan Bal Hasadı etkinliği düzenledi.

Van'da bal festivali…

   Çatak ilçesine bağlı Konalga Köyünde yetiştirdiği doğal balı düzenlenen etkinlikle davetlilere sunan Şifa Bal, ürettiği doğal balla herkesin beğenisini kazandı.
    İpekyolu ilçesi Vali Mithat Bey Mahallesi'nde Ömer Akbulak'ın kendi evinin bahçesinde yaptığı etkinlik yemekle başladı. Daha sonra bal kesimiyle devam etti.
Hakiki kara kovan balını yerinde görmek için Van ve il dışından gelerek etkinliğe katılan protokolün yanı sıra çok sayıda davetli, balların tadına doyamadı.
  Giydikleri özel kıyafetlerle karakovan balını sepetlerinde çıkaran davetliler, söz konusu balın diğer ballardan çok farklı olduğunu belirttiler.
   Şifa balın düzenlemiş olduğu bu etkinliğe katılmak için Kars'tan geldiğini belirten Nilay Akçay isimli vatandaş, ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaştığını söyleyerek, "Topraklı kara kovan balını kendi ellerimle çıkarmanın zevkine vardım. Gerçekten çok farklı olan bu tadı herkese tavsiye ediyorum. Bu balın en güzel özelliği organik olmasıdır. Ağzımıza aldığımızda o çiçek tatlarını hissedebiliyoruz" dedi.
  Uzun zamandır organik bal yemediğini belirten ve İstanbul'dan etkinliğe katılan Şerife Gümüştekin ise, “Piyasada aradığım balı bulamadım.  Bu etkinlikle gerçek bal tadını tatma imkanı buldum. Doğrusu hasadın nasıl yapıldığını da merak ediyordum. Şifa Bal’ın sahibi Ömer bey sayesinde kara kovan balını kendimiz kesip, kendimiz yedik. Çok mükemmel bir tat. Herkesin bu lezzeti yerinde tatmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER