Van'da bir haftada 171 kişi koronavirüse yakalandı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Van'da son 1 haftada ortalama 171 kişi koronavirüse yakalandı.

Van'da bir haftada 171 kişi koronavirüse yakalandı

  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Van'da günde ortalama 24 kişi koronavirüse yakalanırken, bu rakam bir haftada ortalama 171'i buldu.

  Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan, ülkemizde de görüldüğü günden bugüne kadar 28 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs insan hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

  Bir yandan uygulanan kısıtlamalarla koronavirüsen yayılmasının önüne geçilmeye çalışırken, diğer yandan aşı çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin haftalık vaka sayılarını açıkladı.

  15-21 Şubat arası 1 haftalık vaka sayılarını açıklayan Bakan Koca, sayıların haftalık düzenli olarak kamuoyuna duyurulacağını belirtti. Açıklanan verilere göre, yaklaşık 1 milyon 149 bin 332 nüfusu bulunan Van'da bir hafta içerisinde her yüz bin kişiden 13,92'si koronavirüse yakalandı.

  Açıklanan verilere göre son 1 hafta içerisinde Van'da günde ortalama 24 vaka görülürken, bu rakam bir haftada 171'e ulaştı.

  Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER