Van'da bir sokak daha trafiğe açılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Beşyol Kavşağı’ndaki trafik yükünü azaltacak olan alternatif Sağlık Sokağı’nın trafiğe açma çalışmalarını başlattı.

Van'da bir sokak daha trafiğe açılıyor

   Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmayla sokak kısa süre içerisinde araç trafiğine açılacak.

   Çalışmaları yerinde inceleyen Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Cem Bartın, 400 metrelik sokakta zemin etüt çalışmaları yapılarak, zeminin taşıma gücünün belirlendiğini söyledi.

   Sağlık Sokağı çalışmalarının belediyenin kendi işgücü ile yürütüldüğünü belirten Bartın ,“Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda, imarda yol olarak görünen ancak hali hazırda çıkmaz sokak olan ‘Sağlık Sokağı’nı trafiğe kazandırıyoruz. Buradaki temel amacımız Beşyol trafiğini rahatlatacak alternatif çözümler ortaya koymaktır. Bu çalışma tamamlandığında Hastane Caddesi’ni tercih eden sürücülerimiz Beşyol Kavşağı’nı kullanmadan buradan Defterdarlık Caddemize çıkabilecekler. Bu sayede hem alternatif bir güzergahı trafiğe kazandırmış olacağız hem de Beşyol kavşağının trafik yükünü azaltmış olacağız. Çalışmalarımız çevre esnafının da desteğiyle inşallah kısa süre içerisinde tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29