Van'da çarşı-pazar dolup-taştı

Van'da adeta gelenek halini alan bayram alışverişlerinin son günlere bırakılması durumu, bu bayram öncesinde de yaşandı. Vatandaşların çok büyük bölümü, bayrama 2-3 gün kala alışveriş yapmak için çarşı merkezine akın etti. Çarşı-pazardaki hareketlilik, birkaç gün önceki durgunluktan dolayı üzgün olan esnafı mutlu etti.

Van'da çarşı-pazar dolup-taştı

    Van'da bu yıl da vatandaşlar Kurban Bayramı'na bir-iki gün kala çarşı-pazara akın etti ve bayram hareketliliği yaşanmasına yol açtı.
Kurban Bayramı için ihtiyaçlarını temin etmek isteyen vatandaşlar, çarşı pazarda yoğunluk oluşturdu. Kurbanlıklarını alan vatandaşlar, bayram alışverişi için çarşı-pazarın yolunu tuttu.  

    Kurban Bayramı için ihtiyaçlarını temin etmek isteyen vatandaşlar, çarşı pazarda yoğunluk oluşturdu. Kurbanlıklarını alan vatandaşlar, bayram alışverişi için çarşı-pazarın yolunu tuttu.
   Bayrama 5-10 gün kala, Van'daki esnafların 'Büyük durgunluk var, hiç bayram havası yok, alışveriş yapamıyoruz' şikâyetleri vardı. Ancak her bayram öncesi olduğu gibi vatandaşlar alışverişi son iki-üç güne bıraktı. Özellikle Cumartesi-Pazar Van'da hem cadde üstleri, hem de ara sokaklarda hareketlilik oldu. Vatandaşlar bütçesine göre giyim, gıda, zücaciye ve diğer ihtiyaçları için çarşı merkezine akın etti.
   Berberlerde büyük yoğunluk olduğu görülürken, her zaman aynı mekanda tıraş olmak isteyen bazı müşterilerin 3-4 saat sıra beklediği görüldü.
   Bayramın vazgeçilmezlerinden tatlılarda da bayram telaşı vardı. Yine bayrama iki-üç gün kala tatlı siparişi verenler olduğunu söyleyen esnaflar, "İmalathanelerimiz 24 saat müşterinin talebi doğrultusunda çalışıyor" dediler.
Van'da bayram alışverişlerinin yoğun olduğu caddeler; Cumhuriyet Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Sıhke Caddesi ve İskele Caddesi ile bu caddeleri bir birine bağlayan ara caddeler oldu.
Bazı vatandaşlar AVM'leri tercih ederken, bazı vatandaşlar ise Rus ve Halk Pazarı gibi bütçelerine uygun alanlarda alışveriş yaptı.
Van'da özellikle giyim mağazalarına akın eden vatandaşlar, bayram kıyafeti için aileleriyle birlikte alışveriş yaptı ve çocukları sevindirdi.
    Bazı esnafların iş yerlerinde ABD ile yaşanan gerilim ve döviz kurundaki artışa inat indirimler uygulandığı görülürken, yine 'Dolara İnat' başlığı atılan reklam tabelaları dikkat çekti. Bayramların olmazsa olmazlarından tatlı da tatlıcıların yüzünü güldürdü. Bayramlık tatlı ve şeker alışverişlerini de yapan vatandaşlar, alışveriş merkezlerini canlandırdı.
    Tatlının yanı sıra tüm vatandaşların tercihleri arasında bayram şekerleri yine ilk sıralarda yer aldı.
Kimi vatandaşlar pahalı şekerlerden tercih etti, kimileri ise bütçelerine uygun olanları tercih etti.
    Emekliler ise maaşlarının erken ödenmesi ve bin TL'lik ikramiyelerini aldıktan sonra alışverişe yöneldi. Çarşı pazarın hareketliliği zabıtaların da yoğun mesai yapmasına yol açtı. Özellikle kaldırımlarda vatandaşın yürümesini engelleyen işportacılar ile zabıta arasında sürekli sözlü diyaloglar yaşandı.
   Vatandaşların ortak temennisi ise bayramın huzur ve barış içinde geçmesi oldu

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2018, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER