Van'da ekmekte indirim yarışı…

Van'da son günlerde 200 gram ekmek fiyatında 20-30 kuruşluk indirim olması, birçok vatandaşı sevindirdi. Fiyatı uzun süredir 1 TL olan ekmek, bazı AVM, fırın ve marketlerde 70 kuruşa kadar indi.

Van'da ekmekte indirim yarışı…

               Van'da son zamanlarda birçok ürüne zam yapıldığı yönünde konuşmalar olurken, birkaç gündür ekmek fiyatında indirimler olduğu görülmeye başlandı. Ekmek indirimindeki rekabet fiyatın 65-70 kuruşa kadar inmesine yol açtı.

 


             Van'daki bazı alışveriş merkezlerinde, fırınlarda ve marketlerde ekmek fiyatı düştü. Daha önce fiyatı 1 TL olan ekmek, bazı yerlerde 80 kuruş, bazı yerlerde 75 kuruş, bazı yerlerde ise 65 kuruşa kadar düştü. Vatandaşlar ise ekmeğin fiyatının düşmesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Özellikle 10 Ağustos'ta bir anda Dolar ve Euro'daki artışlar ülkemizin her köşesinde ürünlere yansıdı ve her şeye zam geldi. Öyle ki yumurtadan domatese, bisküviden ete kadar hatta araba fiyatlarından ev fiyatlarına kadar zam gelmeyen bir şey kalmadı. Bu zamlar elbette ki en fazla bizleri, yani vatandaşları etkiledi. Ama son haftalarda dövizdeki düşüşler gıda fiyatlarında az da olsa indirim yapılmasına yol açtı. Van'da da son günlerde ekmek fiyatında indirimler olduğunu görüyoruz. Bazı alışveriş merkezleri, fırınlar ve marketlerde ekmek fiyatlarının 65 kuruşa kadar düştüğünü görmek bizleri mutlu ediyor. Özellikle çok çocuklu aileler bu konuda çok şanslı. Çünkü onlar günlük bazen 10-15 ekmek evine götürüyordu. Ekmek fiyatlarındaki indirim onları çok sevindirdi" şeklinde yorum yaptılar.

 


              Dolar ve Euro'daki düşüşlerin diğer gıda fiyatlarına daha fazla yansımasını isteyen vatandaşlar, "Son haftalardaki dövizdeki düşüşlerin gerçek manada fiyatı artan ürünlere yansımasını istiyoruz. Bakliyat ürünlerinden süte kadar, yağdan yumurtaya ve sebze-meyve fiyatlarına kadar birçok ürüne zam gelmişti. Döviz düşüyor, ancak bazı vicdansızlar hala zamlı fiyatları uyguluyor. Vatandaşı düşünmeyerek zamlı ürünleri satanları Allah'a havale ediyoruz" şeklinde sitemlerini dile getirdiler.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29