Van'da futbol hakem kursu başladı

Van il Hakem Kurulu tarafından daha önce duyurusu yapılan Futbol Aday Hakem Kursu başladı. Gençlik Spor il Müdürlüğü Ferdi Sporları merkezinde açılan ve yaklaşık on gün süre ile devam edecek olan kursa, yüzden fazla bay-bayan kursiyer yazıldı.

Van'da futbol hakem kursu başladı

             Gazetemize kurs ile ilgili açıklama yapan Van İl Hakem Kurulu Başkanı Zafer Korkmaz
"Futbol Hakem camiamıza yeni hakemler kazandırma amaçlı olarak bu kursu açtık. Çünkü biz hiç bir zaman eldeki hazır mevcut ile yetinmedik.

 


        Yarınlarda futbol alanında hakem boşluğu oluşturmaması noktasında hassasiyetlerimiz var. Şimdiye kadar yüzlerce hakemi camiaya kazandırdık. Hatta bugün oynanan B.Vanspor-Sultanbeyli maçını yöneten B Klasman hakem Onur Bingöl de bizim öğrencimizdir. Söylemesi ayıp onda bile emeğimiz var ve şu an Onur Bingöl'ü sizlerin huzuruna getirdik. Kendisi de hazır gelmişken deneyimlerini sizlere anlatacaktır" dedi.

 


          Daha sonra söz alan B Klasman Hakem Onur Bingöl ise " İnsan yaptığı işi severse, hem daha başarılı olur, hem de yolu açık olur. Karşılaştığı sorunlara pratik çözümler bulur. Ben de futbol hakemliğine sizin gibi başladım ve hakemliği hayatımda birinci önceliğe koydum. Bugün ise sizin bu heyecanınıza ortak olduğum için çok mutluyum. Bu yüzden sizleri tebrik ederim. Güzel bir camiaya girmek üzeresiniz. Hocalarınızı ve başkanlarınızı dinlerseniz, onların tavsiyelerine kulak verirseniz başarılı bir sporcu olup hakem olarak hizmet edeceksiniz. Şimdiden size başarılar dilerim, bizim uçağa yetişmemiz gerek, zamanımız olsa idi sizinle birlikte daha fazla zaman geçirmek isterdik, hepinize sevgiler, saygılar sunarım " diyerek sözlerini tamamladı ve hakemler ile hatıra fotoğrafı çekerek salondan ayrıldı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29