Van'da gençlik merkezleri arası tiyatro oyunu yarışması…

Ülkenin tüm şehirlerinde düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışması’nın Van İl Birinciliği, Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda yapılan program ile gerçekleştirildi.

Van'da gençlik merkezleri arası tiyatro oyunu yarışması…

   Bahçeşehir Koleji Konferans salonunda düzenlenen yarışmaya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, İpekyolu Gençlik Merkezi, Erciş Yukarı Toki Gençlik Merkezi, Gevaş Gençlik Merkezi, Erciş Gençlik Merkezi, Gürpınar Gençlik Merkezi, Süphan Gençlik Merkezi, Edremit Gençlik Merkezi, Tuşba Gençlik Merkezi ve Çaldıran Gençlik Merkezi ekipleri katıldı.

   Vanlı gençlerin kendilerinin yazıp oynadığı tiyatro gösterileri izleyicilere keyifli ve duygulu anlar yaşattı.

   Gençlerin sergiledikleri oyunların büyük bir beğeni topladığı yarışmada, Gevaş Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan "120’ler Ölümsüzdür” isimli oyun birinci seçilerek Mart ayı içerisinde Erzincan’da gerçekleşecek olan bölge finalinde Van'ı temsil etmeye hak kazandı.

   Yapılan Vatan Sevgisi temalı Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışmasında Gevaş Gençlik Merkezi’nin “120’ler Ölümsüzdür” isimli oyun birinciliği elde ederken, İpekyolu Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan "Halkımıza Sorduk" adlı oyun ikinci, Gürpınar Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan  "Asımın Nesli” oyunu ise üçüncü oldu.

   Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenen Vatan Sevgisi temalı “Hayallerini Sahneye Taşı” adlı Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışmalarında, Gevaş Gençlik Merkezinin “120’ler Ölümsüzdür” adlı oyunlarında sergiledikleri eşsiz performansları izleyiciler ve jüri üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.
                Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışması Ödül Töreni sonunda açıklamalarda bulunan, Gençlik Hizmetleri Koordinatör Şube Müdürü Sunullah Erçek “Medeniyetin temel taşlarını oluşturan kültürel alt yapının temel dinamikleri olan edebiyat, sanat, spor, müzik ve tiyatro gibi alanlarında var olmalıyız. Kendi türkümüzü yazmazsak, başkalarının türküsünü söyleriz. Kendi tiyatromuzu oynamazsak, başkalarının tiyatrolarını oynarız. Kendi sinemamızı yapmazsak, başkalarının sinemalarına izleyici oluruz. Kültürel bir devrim yapabilmek için bu alanlarda söz sahibi olmalıyız. Kendi yerel dinamiklerimizin, tarihi değerlerimizin etkin olduğu alanlar inşa etmeliyiz. Ancak bu şekilde kültür emperyalizminin önüne geçebilir, kültürel yozlaşmayı önleyebiliriz. Kültürel olarak başka bir medeniyetin etki alanına girdiğimiz an yok oluş ile karşı karşıyayız demektir. Kültürel varoluş toplum olarak canlı bir organizma olduğumuzu gösterir.  Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezleri olarak kültür havzamızın en temel unsurlarından biri olan tiyatro yarışmaları için bu organizasyonda bir araya geldik. Hedefimiz gençlik merkezlerimizi değer üreten mekânlar haline dönüştürmektir. Bugünkü programı bir etkinlik olarak değerlendirelim. Hedefimiz dereceye girmekle beraber keyifli bir vakit geçirmek olsun. Tiyatro yarışmalarında birincide olabiliriz beşinci de; bunun için üzülmeyelim. Bugün bu salonda birinci seçilerek, Bölge ve Türkiye Finalinde Van’ı temsil edecek tiyatro ekibi hepimizin ortak değeridir. Gençlik Merkezlerimizde, Okullarda ve Kredi Yurtlar Kurumu Yurtlarında tüm ekiplerimiz yıl içinde programlar yapacaklardır. Tiyatro yarışmamızın tüm aşamalarında emeği geçen gençlerimize, yönetmenlerimize, gençlik liderlerimize, hizmetli personellerimize ve gençlik merkezi müdürlerimize çok teşekkür ediyorum” diyerek, dereceye giren ekibe teşekkür eti.

   Yarışmada dereceye giren ekiplere ödülleri, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Sunullah Erçek, Şube Müdürleri ve Gençlik Merkezi Müdürleri tarafından verildi.

   Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışması adlı program katılımcıların ve seyircilerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER