Van'da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Van'da depremin üzerinden 7 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hasarlı olan binaların bir kısmı henüz yıktırılmış değil. Bazı binalarda orta hasar mı, ağır hasar mı yönünde mahkeme kararları sürdüğü belirtilirken, bazı binalar ise yeni yeni yıktırılıyor.

Van'da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

    23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de iki büyük depremle sarsılan ve onlarca binanın yıkıldığı, binlercesinin ağır ve orta hasarlı olduğu, bazılarının hafif hasar, bazılarının ise hasarsız olarak belirlendiği Van'da, hasar gören binlerce konutun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm olarak belirlediği binaların yıkımları sürüyor.
   Son aylarda özellikle kent merkezinde birçok bina gerek depremde gördüğü hasarlar, gerekse kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılıyor.
   Hüsrev Paşa İlk ve orta okulunun yanındaki bina da ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle uzun süredir boşaltılmış durumdaydı. Söz konusu binanın yıkımı önceki günlerde başladı. Hasarlı binaların yıktırılıp, kentsel dönüşüm kanunundan faydalandırılarak yeni binaların yaptırılması hem kent açısından, hem de vatandaş açısından büyük bir avantaj sağlıyor.
   Söz konusu yeni binaların yapımında devlet kredi imkanı sağlayarak, yeni bina sahiplerine destek oluyor. Vatandaşlar ise yeni ve depreme dayanıklı binalara sahip olma imkanı buluyor.
   Van'da havaların iyi gitmesi ile birlikte birçok noktada inşaat çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, vatandaşlar ise önceki yıllarda böyle bir sıcaklık görmediklerini söyleyerek, Ocak ayına giriyoruz, ama kentin birçok noktasında kar yok. İnşaat çalışmaları da sürüyor. Depremde hasar gören binaların yıkımı da devam ediyor" ifadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER