Van'da hasta çok, doktor az…

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye htirdiği Van'da, son zamanlarda vatandaşların sağlık sorunları had safhaya ulaşırken, doktor eksikliği dikkat çekiyor.

Van'da hasta çok, doktor az…

           Van ve ilçelerine hizmet veren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu aralar doktor sıkıntısı çekiyor.
Özellikle çocuk bölümüne giden aileler, rahatsızlanan çocuklarını tedavi ettirmek için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.
Önceki gün hastalanan kızını çocuk acile götüren Emin Talyak adlı vatandaş, gördüğü manzara karşısında tepkilerini dile getirdi.

 


          Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Emin Talyak, “Van'da böyle devasa bir hastanenin olması bizler için büyük bir nimet. Ancak bazen hastanemizin bazı bölümlerinde branş doktorunun azlığı ve hastaların çokluğundan dolayı, ciddi bir mağduriyet yaşıyoruz. Söz konusu çocuklarımız olunca da haliyle ister istemez doktorlara tepki gösterebiliyoruz. Bize basit mazeretler öne süren doktorlar sigarada mı içmeyelim, çay molası da mı vermeyelim gibi savunmalarla biz vatandaşları daha da germektedirler. Devletimizin yetkili organlarından ve sağlık il müdürlüğümüzden beklentimiz bir an önce çocuk bölümüne doktor takviyesi yapmasıdır. Bizim amacımız yapılan hizmetleri küçümsemek değil eksiklikleri dile getirmektedir bu da vatandaşlık görevimizdir” ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2019, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29