Van'da Heybemdeki Değerlerim E Twinning Projesi

Tuşba Van Şemsibey İlkokulu Sınıf öğretmeni Okan Erdem ve öğrencileri “heybemdeki değerlerim” e Twinning projesinde yer alıyor. Proje kapsamında öğrencilerin değerlerimizi öğrenmesi ve hayatın her anında bu değerlerle yaşaması hedefleniyor.

Van'da Heybemdeki Değerlerim E Twinning Projesi

  Tuşba Van Şemsibey İlkokulu Sınıf öğretmeni Okan Erdem öncülüğünde heybemdeki değerlerim” e Twinning projesinde yer alan öğrencilerin, değerleri öğrenip, gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

  Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Van Şemsibey İlkokulu Sınıf öğretmeni Okan Erdem, “Van’da Sınıf Öğretmeniyim. Bu projemiz sayesinde öğrencilerimiz kültürümüzün bir parçası olan değerlerimizi öğrenerek gelecek kuşaklara aktaracak ve bu değerlerimizle daha yaşanılır bir toplum oluşturma amaçlanmıştır” dedi.

  Proje hakkında bilgi veren Erdem, “Heybemdeki Değerlerim e Twinning Projesi 07.03.2021 tarihinde başladı. Değerler Eğitim Projesi; sorumluluk, yardımseverlik, saygı, dürüstlük, vatanseverlik gibi bireyin ve toplumun yararına olacağı konusunda paydaşların birlikte hareket edeceği, toplumun kabül ettiği değerleri kazandırmayı hedeflemektedir. Ayrıca projede toplumsal, milli, manevi ve kültürel değerlerini bilen ve uygulayan bireyler yetiştirmek, değerlerimiz olan yardımseverlik, sorumluluk, vatanseverlik, saygı, dürüstlük ve adalet kavramlarını öğretmek, teknolojik araçları, yaratıcı düşünme becerisi geliştirerek ve ortak çalışma bilinciyle kullanmalarını sağlamak, vicdanlı ve düşünen bir toplum oluşmasını ve yaygınlaşmasını sağlamak hedeflenmiştir. Heybemdeki Değerlerim Projesi 07.03.2021 ile 31.05.2021 tarihleri arasında etkinliklere devam edecektir” diye konuştu.

  HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK?

  1.YARDIMSEVERLİK

  Sokak hayvanlarına yiyecek, içecek bırakmak, Kuş Yemi Yapımı, Toony Tool web 2.0 aracı  ile Slogan Oluşturma

  2. SAYGI

  Evdeki büyüğümüze saygılı davranışlar sergilenmesi, Toontastik web 2.0 aracı ile ortak ürün çalışması

 3.VATANSEVERLİK

  Şiir, resim gibi ürünler çıkarılması

  Ortak şiir söylenmesi veya şarkı söylenmesi ve 23 Nisan ile ilgili Pano hazırlanması

  4. SORUMLULUK

  5 günde 5 farklı sorumluluk etkinliğimiz( diş fırçalama, odasını temizleme, çiçek sulama, sofra kurmaya yardım, ev temizliğine yardım etme) Web 2.0 aracı Jigsawplanet ile Sorumluluk ile ilgili Puzzle Etkinliğimiz

  PROJEDE YER ALAN OKULLAR VE ÖĞRETMENLER;

  Proje;  Tuşba/ Van , Şemsibey İlkokulu’ndan Okan Erdem, Kayseri , Hacı Ömer Ayten Tepecik İlkokulundan Yunus Emre Gevrek, Çaycuma/ Zonguldak  Yukarıtaşçılı İlkokulundan Özlem Cankurt, Aksaray Eskil Latife Hanım Anaokulu’ndan Anıl Bağdat, Afyon, Atatürk İlkokulu’dan Fatma Kök  ,Ordu /Konaklı Boeing İlkokulu’ndan Yağmur Hatipoğlu , Gaziantep /ŞehitKamil , Şehit Ahmet Serin İlkokulu’ndan Tuba Polat , Yemliha/ Kayseri, Piyade Uzman Çavuş Mürsel Gürlek İlkokulu’ndan Mediha Aldemir , Alaca/ Çorum Fatih İlkokulundan Yasemin Güven Başer, olmak üzere Türkiye’nin 8 farklı ilinden 9 öğretmen koordinesinde öğrencilerle birlikte yürütülüyor.

  Okul tarafından yapılan açıklamada, “Projeye destek veren Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Sınıf Öğretmenimiz Okan Erdem, Okul Müdürümüz Osman Erdemir,  öğrenci ve velilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29