Van'da il geneli değerlendirme sınavı…

Van’ın akademik başarını artırmaya yönelik il geneli 7, 8, 11 ve 12. sınıflara yönelik izleme değerlendirme sınavları yapıldı.

Van'da il geneli değerlendirme sınavı…

   İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından 4 yıldır sürdürülmekte olan Van’ın Akademik Başarının Artırılması projesi alt faaliyetleri kapsamında izleme değerlendirme sınavları yapılıyor.

   2017-2018 eğitim öğretim yılında Van Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla 7, 8, 11 ve 12. sınıflarda okuyan yaklaşık 92 Bin öğrenci bu sınavlardan faydalanmış oldu.

   13 ilçede eş zamanlı uygulanan sınavlar özellikle öğrencilerin bilgi, beceri, zamanı kullanma ve ölçmeyi sağlayan en önemli fırsatlar olarak değerlendirildi.

   Öğrencilerin kaygı durumu ve  stres faktörlerini deneme sınavlarına girerek aşılabileceği belirtilirken,  deneme sınavlarının gerçek sınavların provası olduğu ve öğrencileri gerçek sınava hazırlamak için önemli fırsatlar olduğu ifade edildi.

   Deneme sınavlarındaki temel kazanım ise, ölçmeye dayalı hazırlanan sorular ile okulların ve öğrencilerin genel başarı durumlarının ölçülmesinin hedeflendiği belirtildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER