Van'da kavun-karpuz dönemi…

Van’da Ağustos ayı ile birlikte yerli kavun-karpuzların da satışa çıkarılması, Adana, Diyarbakır ve başka şehirlerden gelen kavun-karpuzların fiyatının da düşmesine yol açtı. Vatandaşlar rekabetten dolayı kavun ve karpuzu ucuz fiyata yeme imkânı buldu.

Van'da kavun-karpuz dönemi…

         Van’da özellikle Gevaş, Erciş bölgesindeki kavun karpuzların tezgâhlarda satışa çıkması ile birlikte vatandaşlar ucuz fiyata bu iki ürünü yemeye başladı.

 


            Daha önce piyasada İran’dan gelen karpuz ve kavunlar yer alırken, Adana ve Diyarbakır gibi illerden de kavun-karpuzlar satışa çıkarılmıştı. Son haftalarda Van’da meşhur Alaköy Kavunu’nun yanı sıra, Gevaş, Erciş gibi ilçelerden de kavun-karpuz ve diğer sebzelerin tezgahlarda satışa çıkması en fazla müşterilere yaradı.

 


          Bazı müşteriler ise hala fiyatların istenen seviyede olmadığını söyleyerek, “Eğer bizim kendi şehrimizde nakliye sıkıntısı olmadan biz tarladaki üreticiden ürün alıyorsak, daha ucuza bu ürünleri tüketmeliyiz. Ancak maalesef bazı üreticiler başka şehirlere ürün götürüyorlarmışcasına fazla fiyata bize bu ürünleri satıyorlar. Gevaş ve Erciş gibi bölgelerde 50-100 kilometrelik bir nakliye ile bu ürünler bize ulaşıyor. Hatta birçok vatandaş pikniklere giderken bu ürünleri tabiri caizse tarla başında alıyor. Tarlanın hemen yanındaki satış alanlarında bu ürünleri daha ucuz fiyata almak dururken, maalesef fazla fiyata alıyoruz. Bu da üreticilerin daha insaflı olması gerektiğini gösteriyor. Geçtiğimiz yıl 1 TL’ye kilosunu aldığımız kavun, bu yıl 2 TL. Yani iki katı bir fiyata satılıyor. Ama bazı satıcıların biraz daha ucuza sattığını da söylemeliyiz. Sadece kavun-karpuz değil, fasulye, salatalık, domates, gibi ürünler ucuz fiyata satılabilir. Üreticilerin kendilerini düşündüğü gibi, onların ekmek kapısı olan tüketicileri de düşünmesini arzuluyoruz” yorumunu yaptılar.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29