Van'da konserler silsilesi…

Özellikle son iki yıldır Van'da huzurun hâkim olması ve turizmdeki canlılık, kentte birçok konserin yapılmasına vesile oluyor. Mustafa Ceceli'den-Erdal Erzincan'a, Ahmet Aslan'dan-Koray Avcı'ya, Haluk Levent'ten-İranlı sanatçılara kadar birçok isim Van'a gelerek konser veriyor. Vanlılar ise olaylı, eylemli günlerin geride kalmasının mutluluğunu yaşıyor.

Van'da konserler silsilesi…

       Van'da son iki yıldır artan huzur ortamı, şehirde birçok konserin yapılmasına yol açtı. Türk Halk Müziği sanatçılarından, ülkede sevilen her türden türkü ve şarkı söyleyen sanatçılara ve İranlı ses sanatçılarına kadar birçok kişi Van'da konserler veriyor.


      Vatandaşlar ise huzur ormanının bozulmaması ve geçmişteki karanlık ortamların geri gelmemesi için dua ediyor.
Birbirinden ünlü sanatçıları ağırlayan Van kenti, gün yok ki konserler ve etkinliklerle anılmasın.
2017 yılında sadece İran'dan yarım milyon turiste ev sahipliği yapan kentte, yerli ve yabancı turistler şehir ekonomisini canlandırdı.


      Lokantasından, oteline, giyim sektöründen takı sektörüne, berberinden, marketine kadar her sektörün canlılık gösterdiği Van'da, birçok sektörü hareketlendiren inşaat sektörü de Şubat ayından itibaren canlanmaya başladı.
Öte yandan kentin birçok işyerine 'Van Shopping Fest'  logoları asılarak, indirimli alışverişlerin olduğu ortaya konuluyor.
Bu arada kente İranlı turistlerin gelmeye başladığı belirtilirken, yine şehrin her caddesinde İranlı turistlere ait araçlar ve İranlı turistler görülüyor.


     Vatandaşlar ise turistlere karşı hassas davranılması, satılan ürünlerin hakkaniyet çerçevesinde satılması, fiyat etiketlerinde olumsuzluk olmaması, özellikle insanların tavır ve davranışlarında dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER