Van'da kültür sanat etkinlikleri sürüyor

Van'da Van Şair ve Yazarlar Birliği tarafından Babalar Günü dolayısıyla şiir ve müzik etkinliği gerçekleşti. Moloko’da gerçekleşen etkinlikte şairler şiirleri ise, ozanlar ise türküleri ile davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Van'da kültür sanat etkinlikleri sürüyor

          Yaklaşık iki yıldır Van'da kültür sanat etkinlikleri ile adından söz ettiren Van Yazarlar ve Şairler Birliği (VAYAB), İpekyolu üzerinde Adliye önündeki Moloko Cafe'de Babalar Günü dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.
5. Dem Meclisi olarak düzenlenen ve  YYÜ'de Akademisyen olarak tanınan Öğretim Üyesi Sait Ebinç'in başkanlığındaki programı
VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman yönetti.

 


        Etkinliğin açılışında söz alan Moloko Van Şube Yetkilisi Ümit Esengül; her zaman sanata, kültür ve değerlerine sahip çıkacaklarını belirtti.
Esengül, kendi mekanlarında yapılan etkinliğin kültür ve sanata olan ilgiyi de ortaya koyduğunu söyledi.

 


        VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman ise kuruldukları günden beri bu tür etkinlikleri organize etmeye çalıştıklarını anlattı.
Akademisyen Sait Ebinç ise yaptığı konuşmada, şehirler için kültür sanatın önemine vurgu yaptı.
Programda şairler; Prof Dr Zeki Taştan, Doç. Dr. Erkan Düz, Leyla Mihrinaz Engin, Ümit Kayaçelebi, Müştehir Karakaya, Yaşar Adıyaman, Sadık Er, Fuat Arpa, Mustafa Işık, Ahmet Zahiroğlu, Hakan Pütün, Kuzey Genç, Eren Yücedağ, Ramazan Yıldırımçakar ve Harun Kızıltaş şiirlerini okurken, ses sanatçıları Ali Gündüz, Yusuf Şahik ve Kemal Ablak ise türkülerini seslendirdi.

 


     Etkinlikte şairler Leyla Mihrinaz Engin ve Fuat Arpa'nın kitaplarını imzaladı.
Program sonunda yeniden söz alan
VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, benzer organizasyonların süreceğini ifade ederken, Moloko Yöneticisi Ümit Esengül katılımcılara, teşekkür belgesi takdim etti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER