Van'da sağlık yatırımları sürüyor

Van İl Sağlık Müdürlüğü'nde, Van'daki sağlık yatırımları ve sağlık yapılanması ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Söz konusu toplantıda kent merkezi ve ilçelerde sağlık yatırımlarının sürdüğü ifade edildi.

Van'da sağlık yatırımları sürüyor

    İl ve ilçelerde gerçekleştirilecek hizmetlerin değerlendirildiği toplantıda, yapılan ve yapılacak olan yatırımlar masaya yatırıldı.
Sağlık yetkilileri ile bir araya gelen Van Vali Yardımcısı Ahmet Başdaydar, toplantıda İl geneli sağlık yatırımları hakkında brifing aldı.  
İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Vali Yardımcısı Başbaydar'ın, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini iletti.

    YANMAZ, FAALİYET RAPORUNU SUNDU
    İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan faaliyet raporunu sunan Dr. Yanmaz, "Van ilimiz 1 milyon 100 bin nüfus sahip. Türkiye sıralamasında 19. Sırada yer almaktadır. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişiminin kolaylaştırılması için çalışmalarımız var. Bu kapsamda sağlık hizmetlerin daha nitelikli verilmesini sağlamak için güçlendirilmiş Bölgeler olarak 1. Bölge; İpekyolu-Tuşba-Edremit-Bahçesaray-Özalp-Gürpınar-Saray-Çatak-Gevaş 2.Bölge; Erciş-Muradiye-Çaldıran ve 3. Bölge olarak Başkale ilçelerimizde faaliyet çalışmalarımız devam etmektedir. Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde 2017 yılı Ekim ayı itibariyle 13 TSM, 87 ASM, 352 Aile Hekimliği Birimi, 1 KETEM, 1 VSD, 1 ÇEKÜS, 10/63 Sağlık Evi ve 1 Halk Sağlığı Laboratuvar ile hizmet verilmektedir. Gebe ve Bebekte D-Vit.-Demir profilaksi uygulamaları, Yenidoğanda GKD Taramaları, FKU- TSH-Biotinidaz-Kistik Fibrozis- İşitme tarama testi gibi destek ve tarama programları özenle takip edilmekte. İpekyolu (2), Tuşba (1), Edremit (1), Erciş (1) olmak üzere ilk etapta 5 adet Sağlıklı Yaşam Merkezi planlaması uygulamaya geçirilecektir. Koruyucu sağlık hizmetlerinde bağışıklama hususunda aşı oranlarımız %98-%100 seviyeleri ile Türkiye ortalamasının üzerindedir. Diabetes Mellitus - Obezite farkındalık faaliyetleri, Tütün ile mücadele faaliyetleri, KETEM faaliyetleri önemle takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

    DİĞER SAĞLIK YATIRIMLARI KONUSUNDA BİLGİ VERİLDİ
   Yanmaz, yaptığı açıklamada, diğer sağlık yatırımları konusunda bilgi vererek, "Acil Sağlık Hizmetlerinde ise 1 KKM, 34 Adet 112 ASHİ, 1 Helikopter ambulans ekibi ile Acil Sağlık Hizmeti sunulmakta olup, UMKE birimimiz 182 UMKE gönüllüsü ve 4 UMKE Aracı ile her zaman teyakkuz halinde olup, SAKOM birimimiz 7/24 İlimiz-Bölge İlleri ve Bakanlık arasında olağan dışı durum koordinasyonu sağlamaktadır. 70 Adet Ambulansımızın içinde 52 Standart, 7 Pajero, 3 Çelik Paletli, 3 Dört Yataklı, 2 Motosiklet, 1 Yoğun Bakım-Obez, 1 Zırhlı ve 1 SCAM Kar Paletli ambulans bulunmaktadır. Kentselde 10 dk. Altında vakaya ulaşım oranımız %95, kırsalda 30 dk. Altında vakaya ulaşım oranımız %81 civarındadır. Evde sağlık hizmetlerinde, 2017 Ekim ayı itibariyle 19 araç ve 64 personel ile aktif evde sağlık hizmeti sunduğumuz bulunmakta hasta sayımız ise ekim ayı itibari ile 1.707'dir. İlimizde Van Eğitim Araştırma Hastanesi 'ne bağlı hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz 1 Uzman Hekim, 1 Psikolog, 1 Sosyal Çalışmacı, 3 Yardımcı Sağlık Personeli, 5 Diğer Personel ile hizmet vermektedir. V.E.A.H. bünyesinde bulunan AMATEM/ÇEMATEM 16/12 Yatak ile hizmet vermekte olup İlimiz öncülüğünde bölge halkına hizmet verecek olan bağımsız 45 yataklı AMATEM/ÇEMATEM projesi ihale aşamasındadır. İlimizde diğer özellikli sağlık hizmet bilgileri; OTTM (Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi),  ROP Tanı ve Tedavi Merkezi, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Organ Nakli Merkezi, Radyoterapi, Çocuk İzlem Merkezi, Nükleer Tıp, Pediatrik KVC birim ve branşları olarak hizmet verilmektedir. İl dışına Ekim 2017 itibariyle 112 Acil Yardım Ambulansı ile 180 Acil Hasta sevki gerçekleştirilmiştir" açıklamalarında bulundu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER