Van'da seyyar olarak maske satanlara operasyon…

Çin'de başlayan ve İran’a kadar bulaşan korona virüsü sebebiyle maskelere talep arttı. Üretici firmalar talebi karşılamakta zorlanınca fiyatlar yüzde 500'den fazla yükseldi. Bu durumu fırsat bilen seyyar satıcılar ise Van’da fahiş fiyata maske satınca, zabıtalar duruma müdahale etti.

Van'da seyyar olarak maske satanlara operasyon…

   Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü (2019-nCoV) nedeniyle dünya çapında maskelere talep arttı. Talebin artmasıyla eczane ve maske satışı yapılan bölgelerde uzun kuyruklar oluşurken, seyyar satıcılarda durumu fırsat bilerek Van’da cadde başlarında maske satmaya başladı.

   Vatandaşın korona virüsü korkularından faydalanarak cadde ve sokak başlarında fahiş fiyata maske satan seyyar satıcılara Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri göz açtırmıyor.

    Korona virüsünün Dünyada hızla yayılmasıyla maske üreticileri, talebi karşılamakta zorlanıyor. Korona Virüs nedeniyle oluşturulan  panik sonucunda maske talebi arttı. Vatandaşın bu talebini göz önünde bulunduran seyyar satıcılar, sokaklarda maske satmaya başladı. 

   Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı maske satışı yapan seyyar satıcılara göz açtırmıyor, İpekyolu İlçesinde Kazım Karabekir Caddesi üzerinde fahiş fiyata maske satmaya çalışan bir seyyar satıcıya zabıta ekipleri müdahale etti, yapılan müdahalede kendini savunan seyyar satıcı zabıta ekiplerine kaba kuvvetle karşılık verdi. 

   Kentte bu tür dolandırıcılara göz açtırmayacaklarını belirten Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri halkında sağlığı için seyyar satıcılardan maske ve benzeri malzemelerin alınmaması gerektiğini ifade etti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER