Van'da stadyum sevinci…

Gazetemizde gerek deprem öncesi, gerekse depremin ardından yaklaşık 7-8 yıldır gündeme getirdiğimiz stadyum konusunda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'dan müjdeli bir haber geldi. Vali Zorluoğlu'nun girişimleriyle çözüme kavuşma ihtimali hemen hemen kesinleşen stat sorunu, Van'da sevinçle karşılandı.

Van'da stadyum sevinci…

         Bölge: Salih Deniz
   Van Atatürk Şehir Stadı, 2011 Yılında meydana gelen depremden dolayı ağır hasar görmüş ve yıkım kararı alınmıştı.
Aradan yıllar geçmesine rağmen bir türlü çözüme kavuşturulamayan stat sorununu, Bölge Gazetesi olarak yaklaşık 7-8 yıl boyunca hep dile getirdik.
    İllin tek profesyonel takımı olan B.B.Vanspor maçlarını binlerce taraftar, bir yanı portatif, bir yanı güçlendirilmiş ve bir yanı ise ağır hasarlı olan stat da izliyordu.
   Van'a ve Vanlıya yakışmayan stadın yapımı birkaç kez gündem olmasına rağmen, hep ertelenmişti.
   Basın olarak bizlerde bu sorunun çözümü için mücadelemize hep devam ettik. Van'a yakışır bir statdın yapım kararı Ankara'da geldi.
   Gelen bu haber Van'da sevinçle karşılandı. İlimize atandığı günden bu yana yaptığı çalışmalarıyla Van halkının takdirini ve gönlünü kazanan, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, stat sorununu da çözdü. Ankara'da Spor Bakanı Osman Akın, Van Millet Vekilleri Burhan Kayatürk ve Beşir Atalay'la bir araya gelen Sayın Zorluoğlu, görüşmeler sonunda stat yapım kararı alındı. Alınan bu haber Van'a bomba gibi düştü.
   Yıllardır çözülemeyen stat sorununu çözüme kavuşturan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van'ı sevince boğdu.
   Gazetemizi arayan spor kamuoyu ve taraftarlar stat sorununu çözen, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na teşekkürlerini iletiyorlar.
  Şimdi gözler, stat çalışmalarının ne zaman başlayacağı, stadın nereye yapılacağı ve seyirci kapasitesinin ne kadar olacağına çevrilmiş durumda.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29