VAN'DA ÜCRETSİZ ÖZEL EĞİTİM İMKÂNI

Van’da 3 yıl önce açılan ve ücretsiz olarak eğitim veren Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi, özel okul sektöründe bir ilke imza attı. Özel okul sektöründe Van’da ücretsiz eğitim veren Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi Kurucusu Kenan Sevgin, Van’daki her öğrenciye özel okulda okuma imkanı kazandırdıklarını belirterek, “Okulumuzun çatısı altında yetiştirdiğimiz çalışkan, yaratıcı, motivasyonu yüksek, üretken ve paylaşımcı bireylerin Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacaklarına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

VAN'DA ÜCRETSİZ ÖZEL EĞİTİM İMKÂNI

   Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi Kurucusu Kenan Sevgin, ülkenin geleceğine yön verecek olan öğrencilerin, nitelikli ve çağdaş bir eğitim almalarını sağlayan bilgi çağının gerekleri doğrultusunda ilerletmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kurucu Müdür Sevgin, “31 yıldır eğitimciyim ve 30 yıldır özel okul sektöründe nitelikli bir eğitim hizmeti veriyorum. Özel okul sektöründe bir devrim niteliğinde olan ücretsiz özel okulu Van’ımıza kazandırdık. 3 yıldır Edremit ‘te okulumuz eğitim öğretime devam etmektedir. 20 kişilik ferah ve geniş sınıflarda ücretsiz bir şekilde lise eğitimi alacaklardır. Her sınıfımızın danışman öğretmeni olup bu öğrencimizle birebir ilgilenmektedir. Ayrıca Cumartesi günleri yetenek sınavları ve üniversite sınavına hazırlık kursları düzenliyoruz. Öğrencilerimizi ilk yıldan itibaren sigortalı yapıyoruz. Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi, ücretsiz özel bir lisedir.  O yüzden bizler her öğrenciye özel okulda okuma fırsatı kazandırdık” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEKTE SÖZ SAHİBİ OLACAKLARINA İNANIYORUZ”
Başarının beklentilerle değil, arayışlarla ve istikrarlı çalışmayla geldiğini vurgulayan Sevgin, sözlerine devamla; “Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi çatısı altında yetiştirdiğimiz çalışkan, yaratıcı, motivasyonu yüksek, üretken ve paylaşımcı bireylerin Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacaklarına inanıyoruz.  Özel Van Bilim Teknoloji Lisesi olarak, çağdaş eğitim öğretim yaklaşımları, güncel yöntem ve tekniklerle eşgüdümlü planladığımız programlarımızla öğrencilerimizin ilgi alanları ve yeteneklerini açığa çıkarmalarına olanak sağlıyoruz. Öğrencilerimize eğitim ve yaşamla ilgili temel beceri ve alışkanlıkları kazandırıyor, bu beceri ve alışkanlıkları içselleştirebilmeleri için akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif proje, çalışma ve etkinlikleri çok önemsiyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN GİZLİ YETENEKLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ”
Öğrencilerin gizli yeteneklerini gün yüzüne çıkardıklarını ve bu doğrultuda birçok başarılara imza attıklarını dile getiren Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi Kurucusu Kenan Sevgin, “Gençlerimizin tüm gelişim alanlarını desteklemek için eğitim programımızda, öğrencilerimizin farklı birçok alanda kendilerini ifade etmelerine olanak sağlayacak etkinlikler düzenlemekteyiz.  Ve öğrencilerimizi yeteneklerine göre yetiştirmek temel gayemizden biridir. Bilindiği üzere sporun asıl amacı, insanın beden ve ruh sağlığını geliştirmek, iradesini güçlü kılmaktır. Kişinin kendine güveninin gelişmesi ve kişiliğinin oturması noktasında büyük fayda sağlamaktadır. Öğrencinin gizli yeteneklerini ve yapıcı yönünü harekete geçirerek fiziksel yönden gelişmesini sağlamanın yanında ruhsal ve sosyal açıdan da gelişmesine yol açar. Kişiler arasındaki ilişkileri çoğaltmak, grup çalışmasını kolaylaştırmak, kişiyi topluma kazandırmak ve onun sosyalleşmesine katkıda bulunmak, sporun amaç ve yararları arasında gösterilebilir.  Bizler bu doğrultuda yola çıkarak sporu sevdirdik ve muhteşem başarılara imza attık. Şu an 3 öğrencimiz Tokyo Dünya Olimpiyatlarına hazırlanıyorlar. 4 tane öğrencimiz Balkan Şampiyonluğu elde ettiler. Ve Türkiye’de farklı branşlarda birincilik kazandılar.  61 tane lisanslı öğrencimiz milli sporcu olma yolunda ilerlemekteler. Görsel sanatlar alanında da resme yeteneği olan öğrenciler atölyelerde yetenek sınavına hazırlanıyorlar. Geleceğin sporcuları ve resimcilerini yetiştiriyoruz” diye konuştu.


“ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISINA TANIK OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Mesleki eğitimin geçmişti ve günümüzdeki önemine değinen Sevgin, “Mesleki eğitimin ne kadar önemli ve değerli olduğunu insanlara ispatlama yolunda ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Özel Van Bilim ve Teknoloji Lisesi Kurucusu Kenan Sevgin, sözlerinin devamında; “Öğrencilerimize mesleki tercih ve kariyer planlama süreçlerinde de önemli destek vererek onları, ülkemiz geleceği için iyi eğitim almış, beklentileri yüksek, amaçları olan ve bu amaçlar doğrultusunda yarınlarını bugünlerden biçimlendirebilen başarılı bireyler olarak yetiştirmekteyiz. Öğrencilerimizin başarılarına tanıklık eden biz eğitimciler de görevimizi yerine getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.  Özellikle pandemi sürecinde bunu tüm ülke olarak gördük. Mesleki becerisi yüksek olan öğrencilerimizi maddi manevi okul olarak sonuna kadar destekliyoruz. Örneğin geçen yıl öğrencilerimiz güneş enerjisi ile çalışan araç yaptılar ve bu Türkiye’de liseler bazında bir ilktir. Yaklaşık 30 bin liraya mal olan bu aracın saatteki hızı 50 kilometreye ulaşmaktadır. Bu yıl Kimya sınıfı üretime geçiyor. Kendi temizlik malzememizi ve dezenfektanımızı üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitimin özen ve özveri işi olduğunu söyleyen Sevgin, “Eğitim aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Gençlerimizin özverili çalışmalarla yeteneklerini birleştirerek bu kurumu daha da ileriye taşıyacaklarına gönülden inanıyorum. Gençlerimiz hedef belirleyerek düzenli, istikrarlı biçimde çalışma yaparak,  yaşamı ve günü planlayarak hareket etmek, kendini iyi tanımak, güçlü ve zayıf yönlerini bilmek, gelişime açık olmak, ilkeli olmak, sorumluluk almak, alınan sorumluluğu yerine getirmek, öğrenmenin ve başarmanın tadına varmak, yaptığı işi severek ve inanarak yapmak, insanları sevmek, onlara değer vermek ve en önemlisi ailelerini önemsemek, diyebilirim. Tabi bunların yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendini ifade edebileceği, deşarj olacağı etkinlikler yapmak da mutluluğu ve başarıyı besleyip, destekleyecektir. Tüm bunlar doğrultusunda hareket edildiği müddetçe başarı gelecektir. Tüm değerli veliler ve sevgili öğrencileri okulumuza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sevgin, Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan, Park AVM’deki kayıt ofislerinde öğrencilerin kayıt işlemlerinin yapılabildiğini belirterek, “Sınırlı kontenjanımızdan ve devlet desteğinden faydalanmak için 17 Ekim’e kadar okulumuz ve tanıtım ofisimize bekliyoruz” dedi.    

Bölge: Emre An

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29