Van'da vatandaşlar dilencilerden rahatsız…

Van'da sayıları hızla artan dilenciler şehrin işlek cadde ve sokaklarını mesken tuttu, Vatandaş bu durumdan rahatsız.

Van'da vatandaşlar dilencilerden rahatsız…

           Van'da sayıları son yıllarda hızla artan dilenciler vatandaşı canından bezdirdi. Yerli dilencilere sokaklarda yaşayan ve dilenerek geçimlerini kazanan Suriyeli sığınmacıların da eklenmesiyle birlikte sayılarında patlama yaşanan dilenciler Van'ın kâbusu oldu.

 


         Van'ın en işlek caddesi cumhuriyet ve Maraş Caddesi olmak üzere şehrin hemen hemen her noktasında görülen dilenciler polis ve zabıta ekiplerinin operasyonlarına rağmen dilenerek vatandaşları rahatsız etmeye devam ediyor.


       

       "YOLDA YÜRÜYEMİYORUZ"
Van'ın en işlek caddelerini ve cami önlerini mesken tutan Suriyeli ve yerli dilenciler yüzünden yolda yürüyemez olduklarını söyleyen vatandaşlar isyan etti.

 


        Dilencilerin küçük çocukları emellerine ortak ettiklerini söyleyen Vatandaşlar, "Camileri, caddeleri ve trafik ışıklarını parselleyen dilenciler yüzünden adım bile atamıyoruz. Biri gidiyor biri geliyor. Dilenciler Van için çirkin görüntü oluşturuyor" dedi.
Suriyeli dilencilerin yanı sıra yerli dilencilerin sayısında da büyük bir artış yaşandığını dile getiren vatandaşlar, "Eline hastane raporunu, kucağına çocuğunu alan caddeye ya da cami önlerine dilenmeye çıkıyor. Cumhuriyet caddesi, Beşyol ve Maraş caddesi dilencilerden geçilmiyor. Ev ev, dükkan dükkan gezen var. İnsanların duyguları sömürülüyor." dedi

 


         Dilencilerin düğünlerini bastığını söyleyen Müslüm Erbay isimli vatandaş, "Dilenciler düğünlerimizi basıyor, buradan Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına sesleniyorum, Van'da yaşanan bu dilenci tablosunu kaldırın, bu soruna bir el atın, hafta sonu düğünlerde dilenciler düğün sahiplerine illallah ettiriyor" dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER