Van'da yapay zeka konferansı…

Van Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yürütmekte olduğu ve SODES kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen "2023'e El Ele Gönül Gönüle" projesi etkinlikleri kapsamında 3 Kasım 2018 tarihinde, saat 14:00'te Van TSO konferans salonunda kapanış programı yapılacaktır.

Van'da yapay zeka konferansı…

             Programda proje kapsamında açılan ebru kursunda yapılan çalışmaların sergisinin yanı sıra, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel  'Yapay Zeka, Endüstri 4.0 ve Toplumsal Değişim' konulu konferans sunumu yapacak.

 


            Özellikle savunma alanında yapay zeka uygulamaları ile bilinen Öztemel, Askeri eğitim uçakları için simülatörler, yapay F16 pilotu, hemşire robotlar ve sanal dünyada savaş tatbikatları gibi zamanında türünün ilk örnekleri olan projeleri gerçekleştirdi.
 Uluslar arası ve ulusal birçok projede ülkemizi temsil eden Öztemel halen, yapay zeka, zeki imalat sistemleri, benzetim ve modelleme,  stratejik planlama, kalite yönetimi gibi alanlarda araştırmalar yapıyor.

 


         Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Proje koordinatörü İbrahim Yertürk; "Baş döndürücü bir hızla ilerleyen ve her an yeni değişimlerle gündemimizden çıkmayan teknolojiye, özellikle son günlerde ülkemizin de gündeminde olan yapay zeka ve endüstri 4.0'a kayıtsız kalamayız. Doğal güzellikleri, tarihi, kahvaltısı, gölü, balığı, kedisi ile tanınan güzel ilimizde teknolojik konularda farkındalık oluşturmak amacıyla ülkemizde alanında duayen olan Prof. Dr. Ercan Öztemel hocamızı davet ettik. Kendileri yoğun programına rağmen konu Van olunca sağ olsun bizleri kırmadı, programımıza teşrif etme inceliğini gösterdi. Hocamızın konferansı sonrasına soru cevap bölümü koyarak ilgililerin meraklarının giderilmesini amaçladık. Böylece gençliğimizin, genç beyinlerimizin kariyerlerini yeni teknolojiler konusunda yeniden planlayarak farkındalıklarının artmasını, kaçırmış olduğumuz birinci, ikinci ve üçüncü sanayi devrimlerinden sonra dördüncüsüne hazır ve bilinçli olarak girilmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimize 3 Kasım Cumartesi günü yapılacak konferansı kaçırmamak için şimdiden planlama yapmalarını hatırlatıyor, gösterecekleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2018, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER