Van'da yeni bir kadın derneği kuruldu

Van’da kadın derneklerine bir yenisi daha eklendi. Adından üzere tamamen kadınlardan oluşan, yep yeni bir ruhla çalışmalarına başlayan Van Ka-Der adlı derneğin kurucu başkanı ise Fatma Türün.

Van'da yeni bir kadın derneği kuruldu

          Kentte kadın derneklerinin sayısının az olması dolayısıyla yeni bir dernek kurduklarını belirten Van Ka-Der Kurucu Başkanı Fatma Türün, söz konusu dernek ile ilgili gazetemize konuştu.

 


              Uzun zamandır yönetimdeki 16 kişi ile yeni bir dernek kurmak için istişarelerde bulunduklarını ifade eden Türkün, “Bu noktada Van'da sadece kadınlar ile ilgili derneklerinin sayısının azlığını fark edip yeni bir farkındalık oluşturmak istedik. Ve en nihayetinde Van Ka-Der isminde mutabık kaldık. Umudumuz derneğimizin çok güzel ve faydalı çalışmalar yaparak tabela derneği olmamaktır. Derneğimizin amacı Van ve ilçelerinde ikamet eden kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmelerini ve bu noktada bizimle iletişime geçen kişilere imkanlarımız nisbetinde yardımcı olmaktır. Derneğimizin hedef grupları arasında; kadın, çocuk, aile, engelliler, eğitim, kültür ve turizm alanları vardır. Özellikle ev hanımlarının istihdam edilmesi konusunda çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurumlarla irtibat halinde olup olumlu sonuç almak için gayret edeceğiz inşallah” dedi.

 


          Van Ka-Der’in yönetim kurulunda ise şu isimlerin yer aldığı belirtildi:Fatma Türün,Hilal Görentaş, Yasemin Tomar, Müyesser Kıpçak, Hamiyet Lazoğlu, Derya Yergin, Necla Özbek, Sevim Polat, Filiz Alkan, Saadet Karagülle, Pınar Özbek, Betül Bulut, Sebiha İstek, Ensar Kıpçak, Zeynep Değer ve Esra Kıpçak.
Derneğin kısa zaman içinde yeni etkinlikler yapması planlanıyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2019, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER