Van'da yeni kurulan spor kulüplerine malzeme desteği…

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan, protokol çerçevesinde, Van'da yeni kurulan 5 okul spor kulübüne malzeme desteği sağlandı.

Van'da yeni kurulan spor  kulüplerine malzeme desteği…

         Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan, okullarda sporun yaygınlaştırılması, okullara ait spor salonlarının ortak kullanılması, okullarda atıl durumda bulunan yerlerin spor alanlarına dönüştürülmesi protokolü çerçevesinde, Van'da yeni kurulan 5 okul spor kulübüne malzeme desteği sağlandı.

 


      Okul spor kulüplerinin faaliyetlerinde kullanmaları amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığınca gönderilen spor malzemeleri, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen programda, 5 okul spor kulübüne teslim edildi.

 


         MALZEMELER YÖNETİCİLERE TESLİM EDİLDİ
Öğrencilerin sporla daha yakından ilgilenmesini de sağlayacak proje kapsamındaki spor malzemeleri, yeni kurulan 5 okul spor kulübü yöneticilerine teslim edildi.Düzenlenen programda konuşan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç bu malzemeler ile öncelikle daha fazla çocuğumuza spor yaptırılmasını ve başarılı sporcuların yetişmesini temenni ettiklerini dile getirdi. İl Müdürü Nevzat İnanç, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, okullarımızın spor salonlarını daha işler hale getirmek ve kullanım sürelerini daha uzun, daha efektif hale getirmek maksadıyla düzenlenen protokol kapsamında dağıtılan malzemelerin kendilerini mutlu ettiğine değinerek, "Başarma azmiyle çalışan tüm sporcu ve gençler, inanıyoruz ki, ileride istedikleri hedeflere ulaşacak, Türk sporumuza, ilimiz sporuna büyük katkılar sağlayacaklardır. İlimizde bulunan ve yeni kurulan 5 okulumuzun spor kulübüne malzeme desteği sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve emeği geçen tüm devlet büyüklerimize il müdürlüğümüz ve malzeme alan okullarımız adına çok teşekkür ediyoruz." Diye konuştu.

 


        Çatak Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Fatih Gül ise; “Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ön gördüğü proje kapsamında bizler de, Çatak Yatılı Bölge Ortaokulu olarak spor kulübümüzü kurup bakanlığımız tarafından gönderilen çeşitli branşlarımızın malzemelerini bugün il müdürümüzden teslim aldık. Bu malzemeler ile öğrencilerimizin, sportif anlamda kendilerini en iyi şekilde geliştireceklerine inandıklarını belirten okul müdürü, Fatih Gül; sporun hem akademik başarıyı hem de kişisel yetenek ve becerilerini geliştirmesini destekleyen bir özellik olduğunu belirterek, okullarına gönderilen bu malzemelerden dolayı başta, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 


      Van’da yeni kurulan 5 okul spor kulübü yöneticilerine teslim edilen malzeme dağıtım töreni, çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29