Van'da yoğun bakım bölge değerlendirme toplantısı…

Van İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanlığı, 1.Yoğun Bakım Bölge Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Van'da yoğun bakım bölge değerlendirme toplantısı…

   Sağlık Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantı, Van İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nevzat Akdoğan başkanlığında yapıldı.

   Toplantının açılış konuşmasını yapan Van İl Sağlık Müdürü Uzm. Nevzat Akdoğan; yoğun bakım hizmetlerinin hassasiyet isteyen özellikli birimlerden biri olduğunu belirterek, “Eğitimli ve sertifikalı personel tarafından yürütülen bu hizmetler iyi organize edildiğinde dışarıya hasta sevkini önemli ölçüde azaltan ve hayati önem taşıyan bir hizmettir. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uygun olarak yapılandırılmış yoğun bakım hizmetlerimizin ilimiz ve bölgemiz ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereken çaba ve gayreti gösteriyoruz. Amacımız yoğun bakım gerektiren durumlarda hastalarımızı kendi ilimizde takip ve tedavisini yapabilmektir. Tüm çaba ve gayretimiz bu yöndedir” dedi.

   Toplantıya; Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis ve İlimiz Kamu Hastaneleri Hizmetleri ve Acil Salık Hizmetleri Başkanları Devlet Hastanelerinin başhekimleri yoğun bakım sorumlu hekim ve hemşireleri katıldı.

   Yapılan sunumda il içi ve il dışı sevkler, sevk nedenleri ve yoğun bakım süreçlerine yönelik yaşanan sorunlar masaya yatırıldı ve yoğun bakımın önemine değinildi.

    Söz konusu toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER