Van'daki Ahlatlılar, balık şenliği etkinliğinde bir araya geldi

Van’da bulunan Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği üyeleri, geleneksel Van Balığı şenliğinde bir araya geldi. Türkülerin de okunduğu etkinlik, oldukça renkli geçti.

Van'daki Ahlatlılar, balık şenliği etkinliğinde bir araya geldi

Yılda birkaç kez Ayran aşı Van Balığı etkinliği gerçekleştirerek bir araya gelen Van’daki Ahlatlılar, Cumartesi günü bir kez daha bir araya geldi.

Van Balığı şenliğinde bir araya gelen Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği üyeleri, Vanlı Ses Sanatçısı ve Ozan Hüsamettin Ergül’ün okuduğu türkülerle neşeli saatler geçirdi.

Amaçlarının sadece Ahlatlılar değil, bölge insanının kaynaşması olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Abdulgani Kaya, söz konusu derneği 1999 yılında kurduklarını belirterek, “O zamanlar Ankara’ya bağlı bir vakıf şubesiydik. 2007 yılında ben ve arkadaşlarım tarafından bu derneği kurduk. Yönetim kurulu olarak bu derneğimizin hizmetlerini 2007 yılından bu yana devam ettiriyoruz” dedi.

“GÜZEL ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Ortaklar İş Merkezi’ndeki dernek bürolarını, Eski Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen’nin desteğiyle satın aldıklarını anlatan Abdulgani Kaya, “Kendisine teşekkür ediyoruz. Ahlatlı hemşehrilerimizin maddi ve manevi destekleriyle dernek faaliyetlerimizi bu güne kadar yürüttük ve devam ettiriyoruz. Derneğimizin çeşitli etkinlikleri oluyor. Etkinliklerimiz arasında Ayran aşı, balık şölenlerimiz oluyor. Dernek olarak bölgemizdeki sıkıntıların çözümü için çalışıyoruz. Bitlis, Tatvan, Adilcevaz, Ahlat, Mutki, Hizan veya Hakkari, Yüksekova gibi tüm bölgeden gelen ihtiyaç sahiplerine destek çıkıyoruz.  Mesela hastaları için kan ihtiyacı olanların yardımına koşuyoruz. Bunun yanında yatacak yerlerini ve ihtiyaçlarını gideriyoruz. Cenazeleri olanlara Belediye vasıtasıyla defin ve cenaze araçları işlemlerini yapıyoruz. Yani sadece Ahlatlılara değil, tüm bölge insanına hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu ayran aşı balık şenliklerini yaklaşık 20 yıldır dernek olarak  yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Abdulgani Kaya, “Bazen benzer etkinlikleri geniş katılımlı olarak Ahlat’ta da düzenliyoruz. Birçok etkinliğimizde ses sanatçılarımız oluyor. Bu arada bugünkü etkinliğimizde de bizi yalnız bırakmayan Hüsamettin Ergül sanatçı kardeşimize teşekkür ediyoruz. Bunun dışında Ramazan aylarında iftar yemekleri programlarımız oluyor, yardım paketlerimiz oluyor. İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve buna benzer şeylerle yardım kolileri hazırlayıp insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sadece Ahlat’a değil, tüm bölge insanına biz bu hizmetleri sunuyoruz”  dedi.


“AHLAT’TAKİ ETKİNLİĞİMİZE 5 BİN KİŞİ KATILDI”
Geçtiğimiz yıl Ahlat’ta düzenledikleri etkinliğe yaklaşık 5 bin kişinin katıldığını söyleyen Kaya, “En son Ahlat’ta yaklaşık 5 bin kişi katılımlı bir Ayranaşı Şölenimiz oldu. Tüm organizasyonu biz yaptık. Sağ olsunlar diğer derneklerde bize destekte bulundu. Bu yıl tekrar böyle bir etkinlik düzenleyeceğiz. Ahlatlı hemşehrilerimizden, iş adamlarımızdan aldığımız desteklerle bu işleri yürütüyoruz, yani zaten derneğimizin başka bir gelir kaynağı yoktur. Yardımlarla faaliyet ve etkinliklerimizi sürdürmeye çalışıyoruz” şeklide konuştu.

Van’da yaklaşık 1500-2000 Ahlatlı olduğunu söyleyen Kaya, “Van’da şuan rahatlıkla söylemek gerekirse hane olarak 400 hane Ahlatlı var. Yani nereden bakarsanız yaklaşık 1500-2000 Ahlatlı Van’da yaşıyor. Tabi Ahlatlılar Türkiye’nin her ilinde var” dedi.

Derneklerinin birçok kişiye burs verdiğine işaret eden Kaya, “Bizim derneğimiz sadece İstanbul’da 2 bin öğrenciye burs veriyor. Ankara’da da vakıfımız var, orada da sadece 3 bin öğrenciye burs veriliyor. Tabi bunların hepsi Ahlatlı değil, Ercişliye de burs veriliyor, Diyarbakırlıya da veriliyor, Urfalıya da veriliyor. Yani mağdur olan insanları gözetiyorlar, hepsine destek oluyorlar” dedi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER