Van'daki banklar kaldırıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında parklardaki bankları geçici olarak kaldırdı.

Van'daki banklar kaldırıldı

Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınının Türkiye’de de görülmesinin ardından halk sağlığını korumak adına önlem amaçlı başlattığı çalışmalar devam ediyor. Ekipler, park, meydan, cadde, sokak, hastaneler, otobüs durakları, toplu ulaşım araçları, camiler, çocuk oyun alanları gibi insanların toplu olarak kullandığı alanlarda düzenli olarak dezenfekte işlemi  gerçekleştiriyor.

 

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de alınan tedbirler kapsamında Ahmedi Hani, Dabbağoğlu, Musa Anter ve Demokrasi parklarındaki bankları söktü.

 

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Mehmet Kaptanoğlu, korona virüsünün yayılımının önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

 

Bu kapsamda kentte yaklaşık 20 parkta bank sökümü gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Kaptanoğlu, "Vatandaşlarımızın sosyal alanlarda birbirleriyle gereken mesafeyi korumaları için parklardaki bankları kaldırmaya başladık." diyen Kaptanoğlu, "Üç gündür bu çalışmalarımız devam ediyor. Parklarımızı sürekli gözetim altında tutuyoruz. Bank kaldırma çalışmalarına insanların yoğun kullandığı parklardan başladık. Belediyemize bağlı tüm parklardaki bankları kaldıracağız. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da sokağa çıkma yasağına uymalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2020, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29