Van'daki Değerkent sakinlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup…

Van'da bulunan ve 10 yıllık konut sorunları hala çözülemeyen Değerkent sakinleri, söz konusu sıkıntılarının devam ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mağduriyetlerini bir mektupla iletti.

Van'daki Değerkent sakinlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup…

  Van'da daha önce birçok kez basına yansıyan Değerkent Sitesi sakinlerinin sorunları 10 yıl geçmesine rağmen devam ediyor. Daha önce yapılan haberlere göre site sakinlerinin ilgili banka ile başının dertte olduğu ifade ediliyor.

  Bankaya borcu olan ve bu borcu ödeyemeyenlerin konutlarının satışa çıkarıldığı belirtilirken, mağdurlar son olarak seslerinin duyulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdılar.

  Mektupta; "Sayın Cumhurbaşkanım Van'dan Değerkent sitesinden yazıyoruz. 2018 yılında Van'a geldiğinizde AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı önünde sorunlarımızı size iletmiştik. Sizler de bize bu sorunun çözülmesi konusunda söz vermiştiniz. İlgili banka bizden toplamda 35 milyon TL istiyor. Bu borç daha önce 8 milyon bile değildi. Söz konusu borç müteahhide ait olmasına rağmen bizim mağdur bırakılmamız doğru değil. 600 daire ve bin 500 kişilik aile mağdur. Sıkıntılar çözülmez ise evsiz kalacağız. Sıkıntılarımızın tez zamanda çözülmesi için sizlerden destek bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

  Değerkent Sitesi'ndeki dairelerin çoğunun 2011 yılı depremi öncesi tamamlanmak üzere olduğu, mağdurların çoğunun tapu ve çevre düzenlemesi parasını tamamen ödediği, müteahhide katkı olması açısından 20 bin ile 50 bin TL arası fazla para verdiği, ancak buna rağmen sorunlarının çözülemediği ifade ediliyor.

  Daha önce basına yansıyan haberlerde de mağdurlar ve ilgili banka arasında uzlaşma olmamış, 300'den fazla daire borçlara karşılık satışa çıkarılmıştı.

  Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29