Van'daki elektrik kesintileri, su kesintilerine yol açıyor

Van’da yaşanan fırtına ve kar yağışından dolayı meydana gelen enerji kesintileri VASKİ’nin depo ve terfi merkezlerinde de kısmi su düşüşlerine neden oldu.

Van'daki elektrik kesintileri, su kesintilerine yol açıyor

   Hava muhalefeti nedeniyle oluşan enerji kesintilerinden kaynaklı İl merkezi ve ilçelerde içme suyunda kesilmeler, düşüşler ve donmalar meydana geldi.

   Van Su ve Kanalizasyon İdaresine(VASKİ) ait depo ve terfi merkezlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle enerji kesintilerinin yaşandığı ve bu durumun içme suyu temininde zaman zaman sorunlara yol açtığı belirtildi.

   Ayrıca terfi merkezleri ve sondajların çalıştırılmasında sıkıntılar yaşanırken motor, pompa gruplarında ve trafo pano kapaklarında da fırtınadan dolayı ciddi zarar oluştuğu kaydedildi.

   VEDAŞ iletim hatlarında oluşan arızaların terfi merkezlerinin çalışmasını etkilediği, kar ve fırtınalardan dolayı birçok noktada arızaların oluştuğu, ekiplerin arızalara müdahale ederek sıkıntıları giderdiği ve kente su veren hatlarda kısmi düşüşler yaşanabileceği açıklandı.

   Aksaklıkların yaşanmaması için VASKİ ekiplerinin tüm depo ve terfi merkezlerinde teyakkuza geçerek tüm tedbirleri aldığı ve VEDAŞ ekipleri ile sürekli iletişim halinde koordinasyon sağladığı dile getirildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2020, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER