Van'daki fuarlara 1 milyon 300 bin katılım…

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 2010 yılından beri kentte gerçekleştirdikleri 25 ayrı fuarda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladıklarını belirterek, 29-31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Van Tekstil ve Ev Tekstili Fuarı'na da yoğun ilgi beklediklerini söyledi.

Van'daki fuarlara 1 milyon 300 bin katılım…

     Van'daki yerel ve yaygın basın mensupları ile Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı'nda bir araya gelen Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 29 Mart'ta (bugün) saat 10.00'da Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak olan Van Tekstil ve Ev Tekstili Fuarı'yla ilgili bilgiler verdi.

 


       Söz konusu fuarın bölgede ilk defa açılacağını anlatan Süleyman Güler, son yıllarda tekstil sektöründe sevindirici gelişmeler yaşandığını, kendilerinin de bunu değerlendirmek ve özellikle İran olmak üzere başka ülke pazarları oluşturmak için harekete geçtiklerini anlattı.

 


      2010 yılında kurulan Ajans Asya Fuarcılık Şirketi'nin, düzenlenen fuarlarla kent ekonomisine ve kalkınmasına yaptığı katkıları söyleyen Güler, Van'ın coğrafik konumu, stratejik önemi, tarihi, doğası ve üretim değerlerinin bölgeden yapılan ihracatı, ekonomiye olan katkısı dikkate alındığında bölgenin çekim merkezi olarak öne çıktığını ifade etti.


    VAN VE BÖLGE EKONOMİSİNE POZİTİF KATKI…
2010 ile 2017 yılları arasında düzenlenen 25 ayrı fuarın ziyaretçi rakamlarını gazetecilerle paylaşan Süleyman Güler, "Bu fuarlara 1 milyon 300 bin ziyaretçi katılmıştır. Bu ziyaretçiler sadece yurt genelinden katılmamış, ayrıca Ortadoğu ülkelerinden de çok sayıda ziyaretçi Van'a gelmiştir. Şehir dışından gelenlerin oranını yüzde 20 olarak düşündüğümüzde, kent ekonomisine ne kadar katkı sunduğunu sizler de kabul edersiniz. Bu fuarlar sadece bizim şehrimizin değil, bölgenin de kalkınmasında önemli rol üstlenmiştir. Yılların deneyimi, bilgi birikimi ve fuarcılık alanında güvenilir hizmet anlayışı ile verimli buluşmalara ev sahipliği yapıyoruz" diye konuştu.

 


     Geçtiğimiz yıl yaklaşık 450 firmayı 167 bin ziyaretçi ile buluşturduklarını söyleyen Güler, "Hedefimiz 2018 yılında yurt içinde 7, yurt dışında 2 fuar düzenlemektir. 2018 Ekim'inde İran'ın Urumiye kentinde Sanayi ve Ticaret Fuarı, Kasım ayında ise Tebriz'de Turizm Fuarı düzenleyeceğiz" dedi.

 


      Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, İran'ın Urumiye ve Tebriz şehirlerinde düzenleyecekleri fuarlar için iyi bir fizibilite oluşturduklarını, Van ve bölge illerinden birçok firma ve ziyaretçinin bu fuarlara katılımının sağlanacağını anlattı.

 


       Fuarların akşam saat 19.00'da kapatılmasının erken olduğuyla ilgili soruyu yanıtlayan Güler, "Fuarlar bir kanun çerçevesinde yapılıyor. Açık kalma saatleri belli olduğundan, geç saate kalamıyoruz. Bazı fuarlar, örneğin tarım fuarı… Bu fuarlara çiftçiler katılıyor, onlar erken uyanıp, akşam erken yatıyor, geç saate kadar bekletemiyorsunuz. Ama diğer bazı fuarlarda geç saatlere kadar fuarı açık tutmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


      14 Nisan'da Turizm sezonunun startının Van'da verilecek olmasının sevindirici olduğunu da söyleyen Güler, "Bu gerçekten çok önemli. Başta Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu olmak üzere, bu startın Van'da verilecek olmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.


      29 Mart'ta (bugün) saat 10:00'dabaşlayacak olan Van Tekstili ve Ev Tekstili Fuarı'nın üç gün devam edeceğini anlatan Süleyman Güler, İran'dan 50 kişilik heyetin ve Hoy Belediye Başkanı ile birlikte 30 kişilik ekibin de Van'da misafir edileceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER