Van'daki gazeteciler kentin sorunlarını anlattı

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Van’da düzenlenen Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı’nın ilk gün oturumlarının ardından, akşam yemekli toplantıda Van’daki gazeteciler ilin ve bölgenin sorunlarını konuştu.

Van'daki gazeteciler kentin sorunlarını anlattı

           Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Can Ozan Tuncer ve İçişleri Bakanlığı Müşaviri Fevzi Sevgili’nin de katıldığı toplantıda, kentte görev yapan gazeteciler yerel medyanın sorunlarının yanı sıra, kentte ve bölgede çözüm bekleyen sorunlara değindi.

 


         Gazetecilerin konuşmalarında; Van Gölü kirliliği, Yeni Şehir Stadyumu, Çevre Yolu, Sahil Yolu, Otogar gibi sorunlar öne çıktı.
Van’da kurumlardaki ihalelerin doğrudan temin yolu ile yapılması, gazetelerde yayınlanmaması sonucu yerel basının zor günler yaşadığı da belirtilen toplantıda, anlatılan sorunlar tek tek kayıt altına alındı.

 


        Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, söz konusu toplantıda gazetecilerin fikirlerinin İçişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından yukarıya aksedileceğini belirterek, “Devlette işler zaman zaman geç yürüse de bu sorunların çözüleceğine yürekten inanıyorum” dedi.
İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Can Ozan Tuncer ise bazı gazetecilerin özellikle Van’da FETÖ ile mücadele konusunda yeterli adım atılmadığıyla ilgili, “Ben bu işin içindeyim. İnanın iki yıldır çok büyük işler başarıldı. Bu örgüt her yere sızmıştı. Bazen işler geç yürür, ama doğru yürür. Geceli gündüzlü bir çalışma söz konusu. Sadece bir işe odaklanılmamış. Bakın bizim bakanlık, başka bakanlıklarla da ortak projeler yapıyor. Uyuşturucu ile mücadeleden tutun da, eğitimdeki sorunlara, yeni nesil gençliğin gidişatının kontrol edilmesine, terörle mücadeleye kadar yoğun bir çalışma söz konusu” dedi.

 


         Gazetecilerin fikirlerinin kayıt altına alındığını, sorunların kesinlikle yukarıya aksedileceğini vurgulayan Tuncer, çözümler konusunda da ümitvar olun” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı Müşaviri Fevzi Sevgili ise yaptığı konuşmada, ilin, bölgenin ve ülkenin sorunlarının çözümünde sadece devlet eksenli çözüm aranmaması, herkesin çözüme katkı sunması gerektiğini belirterek, özellikle basın mensuplarına da kamuoyunu doğru bilgilendirme babında büyük işler düştüğünü söyledi.

 


        Van’daki gazetecilerin kamu kurumlarından bazen bilgi alamadığıyla ilgili konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Bizler kurum müdürlerinin kendi çalışmaları ile ilgili bilgi vermesini isteriz. Sadece siyasi ve kişisel tartışmalara girmemelerini istedik. Biliyorsunuz bir ara Vanspor Başkanı ile Gençlik Spor İl Müdürü basın üzerinden tartıştı, biz bunu doğru bulmadık. Fakat kurum müdürlerimiz kendi çalışmalarını pekala bilgi olarak basın ile paylaşabilirler. Bunu gerekirse ben bir yazıya dökeceğim. Görevleri ile ilgili bilgi paylaşımı yapabilecekleri konusunda yazı yazacağız inşallah” dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2019, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER