Van'daki hakem ve gözlemciler bir arada…

Van'da görev yapan faal futbol hakemleri, 2018-2019 sezonunu muhteşem bir şekilde açtı. Gündüz Akdamar Adası'nı ziyaret eden hakem ve gözlemciler, akşam ise dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Van'daki hakem ve gözlemciler bir arada…

                 Van'da hakem ve gözlemciler derneğinin organizasyonu ve Van Valiliği'nin katkıları ile gündüz Gevaş İlçesi'nde bulunan Akdamar Adası'na deniz otobüsü ile çıkarma yapan futbolun patronları, akşam ise verilen yemek organizasyonu ile birlik içinde kaynaşmanın en güzel örneğini sergiledi.


             Urartu Otel'de verilen yemeğe Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun yanı sıra, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Dilek, Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Bölgesel Hakem Kurul üyesi ve Klasman gözlemcisi Yusuf Demirkıran, Van İl Hakem Kurulu Başkanı Zafer Korkmaz, Van Hakem ve Gözlemciler Dernek Başkanı Taner Coşkun  ASKF Genel Sekreteri Çetin Atacan, İl Tertip Komitesi Başkanı Nurettin Tuğrul, GSM Şube Müdürü Yalçın Özdemir ve spor camiası katıldı.


           


    

   Van Hakem ve Gözlemciler Derneği ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Taner Coşkun,  Bölgesel Hakem Kurul üyesi ve Klasman gözlemcisi Yusuf Demirkıran ve İl Hakem Kurulu Başkanı Zafer Korkmaz geceyi birlikte organize etti.

     Programın sunuculuğunu ise Van Hakem ve Gözlemciler Dernek başkan yardımcısı ve Klasman gözlemcisi Koray Tan yaptı.

 Van'da amatör spor ligine bu yıl Rahmetli Hakemlerden Muhittin İnci'nin isminin verildiği belirtildi.


       Ardından günün anlam ve önemini belirtmek üzere TFFHGD Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Van'daki Dernek Başkanı Taner Coşkun söz aldı.


         Coşkun, Van'ın sporda bölgede pilot il olduğunu belirterek, kendilerine destek sunan Vali Zorluoğlu, İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk'e teşekkür etti. Gündüz Akdamar Adası'nı Valiliğin imkânı ile gezdiklerini belirten Coşkun, bu anlamda da Vali beye bir kez daha teşekkürlerini sundu.


         Daha sonra İl Hakem Kurulu Başkanı Zafer Korkmaz söz alarak, kentin spor alanındaki eksikliklerini dile getirdi.
Korkmaz, 1975'li yıllarda Van'da futbolculuk yaparken 17 futbol sahası olduğunu belirterek, "Düşünün o zaman nüfusumuz 34-35 bindi. Şimdi nüfusumuz 1 milyonu geçti. Ama amatör futbol oynadığımız sadece iki saha var. Biri İŞGEM'in yanındaki saha, diğeri sanayi sahası. Sayın Valim, siz bu memleketin babası sayılırsınız. Elbette ki bir sıkıntımız olunca size söyleyeceğiz. Sizin bu sorunlara da çözüm bulacağınıza inanıyoruz. İnşallah yeni semt sahaları konusunda gerekli adımlar atılır" dedi.


        Van'da bayan hakem sayılarını artırmak için de gayret göstereceklerini belirten Korkmaz, "Ama bir sıkıntımız var Vanspor daha üst liglerde olmalı. Federasyon talimatı gereği bölgede profesyonel takım sayılarının fazla olması lazım. Bu bölgenin geleceği sporla olmalı" dedi.


          Ardından söz alan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, konunun futbol olmasından dolayı kendisini rahat htiğini belirterek, "Benim spora ilgim var. Spor camiası ile birlikte olmak beni mutlu ediyor. Van'da güzel şeyler oluyor. Terör olaylarının minimize edilmesi ile birlikte güzellikler ortaya çıkıyor. İşte turizmde yaşanan gelişmeler, diğer alandaki güzellikler, şimdi spor alanında da yeniliklerin olması ile sürüyor. İşte arkadaşlar az öne İl Hakem Kurulu Başkanı da söyledi, 'eskiden spor alanında güzellikler vardı' diye. İşte şunu yaptılar, bu sahaları, sporcuları, gençleri aldılar, onun yerine terör, göz yaşı, kan getirdiler. Ama şimdi çok şükür farklı bir noktaya geldi. Terörle mücadele konusunda güzel adımlar atıldı. Yavuz Paşa burada, Emniyet Müdür Yardımcımız burada, onlarda bu mücadelede güzel adımlar attı, kendilerine teşekkür ediyorum. Çok şükür Van artık güzelliklerle anılıyor. Spor da ekstra güzellik katacak. Bu anlamda gerek Valilik, gerekse Büyükşehir olarak bu spor camiasını desteklemeye devam edeceğiz. Bu arada kadın hakemlerin sayısının da artmasını umuyoruz. Sporda iyi bir noktaya gelinmesi için birlikte adım atmalıyız. Proje bazlı bütün çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız. Ben tekrardan sezon açılışının hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.


         Vali Zorluoğlu, daha sonra masaları dolaşarak hakem ve gözlemcilerle sohbet etti.
Yenilen yemeğin ardından program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2021, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER