Van'daki hakemler sezonu açtı

Van'da amatör liglerde ve profesyonel ligde görev alacak hakemler ve gözlemciler, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Van Şubesi'nin düzenlediği yemekli organizasyonla sezonu açtı.

Van'daki hakemler sezonu açtı

           Bölge: Salih Deniz
     Urartu Otelde düzenlenen sezon açılış programına Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, TFF  Van Bölge Müdürü Cengiz Polater,  ASFK Sorumlusu Çetin Atacan, ASKF  Futbol İl  Tertip Komitesi Başkanı Nureddin Tuğrul, Bölgesel Hakem Kurulu Üyesi Koray Tan, İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit  Solmaz, Dernek Başkanı Taner Coşkun, yönetim kurulu üyeleri, komite üyeleri ve ilde görev yapan hakem ve gözlemciler katıldı.
   Tören öncesi bir konuşma yapan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Van Şubesi Başkanı Taner Coşkun, yeni sezonun gerek ilin futbolu gerekse hakem ve gözlemciler için hayırlı olmasını diledi.

   COŞKUN: TOPLUMA FAYDALI GENÇLEK KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
    Dernek olarak üyelerinin daha fazla sosyal aktivitelerde bulunması, iyi bir çalışma imkanı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Coşkun, "Amacımız topluma faydalı gençleri kazandırıp, bu camiayla buluşturmak, yönlendirmek, iyi bir kitle oluşturmak istiyoruz. Bu aşamada yer imkanı sıkıntısı yaşıyoruz. Aktivitelerin daha fazla kitlelere ulaşması için desteklere ihtiyaç var. Gerekli girişimleri yaptık, yardım bekliyoruz. Hakemlerin iyi bir vasfının olduğunu dile getirmek, istiyoruz. Hakem camiasına imkânlar doğrultusunda yardım etmeye, olanaklar sağlamaya çalışıyoruz " şeklinde konuştu.

    SOLMAZ: 18 OLAN HAKEM SAYISINI 48'E ÇIKARDIK
   İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit  Solmaz ise yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde 18 il, 6 klasman hakemin olduğunu belirterek, bu sayıyı bugün 48'e çıkardıklarını söyledi.
    Van'da farklı meslek gruplarında çalışan ve Van'da görev yapan hakemlerin zaman içiresinde ayrıldıklarını ifade eden Solmaz,  "Bu hakem arkadaşlarımız Van'dan ayrılmış olmasıydı Van'ın hakem sayısı bugün 60'ın üzerinde olacaktı. Buna binaen çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.  İki dönemde 27 aday hakemi il hakemi yaptık. 3 hakemimizi de Şubat ayında il hakemliğine terfi ettireceğiz. Bu sayının çoğalması için farklı çalışmalar yürütüyoruz. Bununla yetinmeyeceğiz. Bu sadece Van il hakem kurulunun, değil, derneğin, bölgesel kurulun, tüm il hakem kurulu üyelerinin ve hakemlerimizin emeğiyle gerçekleşen bir çalışma, bir özveridir. Ben yeni sezonun hakem camiamıza, gözlemcilerimize, Türkiye ve Van'ın futboluna hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Solmazın ardından Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve TFF  Van Bölge Müdürü Cengiz Polater birer konuşma yaparak, yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 09:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
SMAÇ
SMAÇ - 7 yıl Önce

Profesyonel Liglerde Bal Ligi dahil Maç Yöneten Van Bölgesi Hakemlerimiz varmıdır?.Varsa sayısı kaçtır ve bu Klasman Hakemleri kimlerdir?..Süslü Beyanatlar vermekle olmuyor.Açıklama beklemek hakkımız..

SIRADAKİ HABER