Van'daki mezarlıklara yeni düzenleme...

Van Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde bulunan mahalle mezarlıklarında çevre düzenlemesi yaptı.

Van'daki mezarlıklara yeni düzenleme...

    Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda 2017 yılı içerisinde 4 etaptan oluşan çevre düzenleme çalışması başlattı. İlk etap kapsamında 13 ilçe ve kırsal mahallelerdeki mezarlıkların etrafı çitlerle çevrilerek, mezarlık içlerine kaldırım taşı döşendi. Mezarlıkların daha yeşil bir yapıya kavuşturulması içinde ağaç dikimi yapıldı.

    Yaklaşık 3 milyona mal olan projenin ilk etabında 40 bin metre çift kullanılırken 2018 yılı içeresinde de 40 bin metre çift kullanılarak kalan mezarlıkların çevre düzenlenmesinin yapılması hedefleniyor.
    Yapılan çalışmadan dolayı Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi Muhtarı Şükrü İnan, “Daha önce mezarlıklarımızda ciddi oranda yıpranma vardı. Mezarlıkların durumu tek kelimeyle içler acısı bir durumdaydı. Yapılan son çalışmalarla birlikte gerek kaldırımlar gerek dış duvarlar çok iyi bir duruma getirildi. Geç kalınmış bir hizmetti. Şimdi yapılması bizi çok mutlu etti. Ben Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Allah devletimizden razı olsun” dedi.
    Van Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaş odaklı hizmet üretmek için çalıştıklarını belirten Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanı Selim Elhansu, “2017 yılı içersin de Van ve ilçelerinde mezarlıkların etrafına 40 bin metre çit yaptık. Yine bununla birlikte mezarlık içlerine kaldırımlar döşeyip ağaçlandırma çalışması yaptık. Amacımız dinimizce saygı ve hürmet gerektiren mezarlıkları düzenli hale getirmek ve dışardan hayvanların girip mezarlıkları tahrip etmesini engellemektir. Bu çalışmamızla da vatandaştan çok olumlu tepkiler aldık. 2018 yılı içerisinde de çalışmalarımız devam edecek” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29