Van'daki okulda akıl ve zekâ oyunları sınıfı…

Van’ın Edremit İlçesi’ne bağlı Kadriye Sağdinç İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Adil Kıyak ve Gülhan Altıok tarafından, akıl ve zekâ oyunları sınıfı projesi hayata geçirildi.

Van'daki okulda akıl ve zekâ oyunları sınıfı…

                 Akıl ve zekâ oyunları sınıfının açılışı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilçe milli eğitim müdürü ve kurum amirleri tarafından gerçekleşti.

 


           Proje yürütücüleri Adil Kıyak ve Gülhan Altıok, projenin amaçlarından söz ederek, “Van’da akıl ve zeka oyunları sınıfına sahip 2-3 okul bulunmaktadır. Bizim oluşturduğumuz sınıfı ilk olma özelliği kılan durum ise kendi bireysel girişim ve çabalarımızla oluşturulmasıdır.

           Amaçlarımızdan bir tanesi Sayın Bakanımızın açıklamış olduğu 2023 Eğitim Vizyonunun kapağında ‘Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye’ yazar.  Bir yığın sorunu omuzunda taşıyan mutsuz ve umutsuz çocuklar yerine, özünden kopmadan kendi değerlerimiz ekseninde, kendilerini daha mutlu hissedecekleri, tasarım, beceri ve akıl zeka sınıflarında eğitim gören, geleceğimizin yatırımları olan ve yarına umutla bakan çocuklarımızla ülkemiz elbette daha da güçlü olacaktır. Bir amacımız da bu sınıfla öğrenciler eğlenerek öğrenecek ve en önemlisi öğrenmeyi öğreneceklerdir. Bir diğer amacımız ise çağımızın vebası olan olumsuz teknoloji kullanımı ve internet bağımlılığının önüne geçmektir. Bu sınıf eğitimi ile RAM’a yönlendirilen öğrencilerde dikkat ve odaklanma artacaktır. BİLSEM yönlendirmeleri daha erken yapılabilecektir” şeklinde konuştular.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER