Van'daki sergi rekorlar kitabında…

Van'da 11 bin resim tablosunun yer aldığı 2 bin metre uzunluğundaki 'Açık Hava resim sergisi ‘Dünya Çocuk Rekorları' kitabına girdi.

Van'daki sergi rekorlar kitabında…

   Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından, ‘Van'ın Kurtuluşu’ temalı ‘Açık hava resim sergisi' düzenlendi. Sergiye 100 okuldan 11 bin öğrencinin yaptığı değişik resimler yer aldı.

   Sergiye, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sergi alanını gezen Vali Zorluoğlu öğrencilerle sohbet ederek yaptıkları resimleri ilgili ile inceledi. 

   İskele Caddesi'nin her iki tarafında dizilen ve kent merkezindeki 100 okuldan, 11 bin resim tablosunun yer aldığı, açık hava resim sergisi, Van'a gelen Dünya Çocuk Rekorları Hakem heyeti başkanı Prof. Dr. Orhan Kural tarafından incelendikten sonra, 'Dünya çocuk rekorları kitabının" 75'incisine girmeyi hak kazandı.

    Kural, 'Dünya Çocuklar rekorları' belgesini YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a imzaladıktan sonra teslim etti.

   Prof. Dr. Peyami Battal, dünyanın en büyük açık hava çocuk resim sergisiyle 'Dünya Çocuk Rekorlarını kırarak unutulmaz bir etkinliğe imza attıkları belirterek, "Bugün yine Van’ımız için yeni bir rekor kırılmış oldu. Kurutuluş temalı çocuklarımızın yapmış olduğu ve 10 binin üzerinde resmin yer aldığı sergimizle 'Dünya Çocuklar Rekorunu' aldık. Bu rekor sürecinde, emeği geçen başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'na ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bu esnada büyük emek sarf eden tüm okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bize rekoru layık gören Orhan hocamıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

 

   VAN'IN BU GÜZEL BAŞARISI TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

 Dünya Çocuklar Rekorları Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise, bugüne kadar 75'incisini düzenledikleri 'Dünya Çocuklar Rekorları' belgesini, Van'ın 11 bin resim tablosuyla girmeye hak kazandığını söyledi.

    Prof. Dr. Kural, "Dünya Çocukları Rekorları olarak bugüne kadar birçok ilde bunları yaptık ve her yıl ayrı bir sevinç duyuyoruz. Bu sergide 11 bin tablo yer alıyor. Tahminimden çok daha başarılı buldum. Bu kadarını beklemiyordum. Bu kadar eser var ki, aralarında şaşkına döndük. Sayın Rektörümle birlikte sergiyi gezdik ve ayrı bir mutluluk duyduk. Dünya Çocuk rekorları olarak 75'incisi bugün yaptık. Şu an 33 bin temalı en büyük resim sergisi rekoru 11 bin çocukla, 11 bin resim olarak bunu imzalamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dilerim Van'ın bu güzel başarısı bütün Türkiye'ye de örnek olur. Özellikle vatanımızın birliğe ihtiyacı var, sevgiye ihtiyacı var. 248 ülkeye gitmiş ve dünyada 35'inci olmuş bir gezgin olarak Van'da bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29