Van'daki spor tesislerinin eksikliği masaya yatırıldı

Van'daki sporun konuşulduğu program olan ve Salih Deniz'in hazırlayıp sunduğu Spor Aktif'te kentin spor tesislerinin eksikliği konuşuldu. Kanal M'deki programın konukları, eski sporcular ve mevcut antrenörler; Aydın Oyman, Bengin Çakay ve Can Polat'tı.

Van'daki spor tesislerinin eksikliği masaya yatırıldı

        Van'ın uydudan yayın yapan tek televizyon kanalı olan Kanal M'de Gazetemiz Spor Müdürü Salih Deniz'in hazırlayıp sunduğu Spor Aktif programında B.Vanspor ve kentin sporunda yaşanan son durum ele alındı.
Yolspor Teknik Sorumlusu Aydın Oyman, Gençlik Spor Antrenörü Bengin Çakay ve 1974 Vanspor Teknik Sorumlusu Can Polat'ın konuk olduğu programda kentin sporu konuşuldu.
Özellikle Van'da son iki yıldır taraftarların adeta B.Vanspor'a kilitlendiği ve kırmızı siyahlı takımın bir üst lige çıkması konusunda umutların arttığı ifade edildi.

 


      B.Vanspor'un hedefe oynayan bir takım olduğunu söyleyen Yolspor Teknik Sorumlusu Aydın Oyman, "Lider ile aramızda dört puan var. Aslında çok da hedeften uzaklaşmış değiliz. Fakat bazı sıkıntılar var. İki yıldır iç sahada puan kayıpları var. Bunun masaya yatırılması gerekir. Başarı olması için içeride problem olmaması gerekir. Yine B.Vanspor'un bir takım ruhuyla oynaması lazım. Şehirdeki insanların desteği, basının desteği, yönetimde uyum vs. Tüm bunlar bir araya gelirse başarı elde edilir. Yoksa para harcamayla, birkaç transferle bu işler olmuyor" dedi.

 


        ÇAKAY: BAŞARI BİRLİKTELİK SONUCU GELİR
Eski sporculardan ve şimdi antrenörlük yapan Bengin Çakay ise başarının birliktelikle oluşacağını ifade ederek, "Bu sezon Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün büyük çabasını görüyoruz. B.Vanspor kendi sahasında şanssız maçları oldu. Ama ben farklı pencere açmak istiyorum. Hedef sadece ikinci lige yükselmek olmamalı. Alt yapıdan tutun da yeni tesislere kadar bir planlama yapılmalı. İmkansızlıklar içinde bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Umarım başarı elde edilir" ifadelerini kullandı.
Program sunucusu Salih Deniz ise Van'da 18 yıldır doğru dürüst alt yapıdan futbolcu yetişmediğini belirterek, "Bakın belediye imkânlarına rağmen 18 yıldır bu alt yapı hocaları kaç futbolcu yetiştirdi? Bunların hepsinin sorgulanması lazım. Kişileri değil, şehrin menfaatlerini konuşmalıyız" diye konuştu.
İyi bir alt yapı yetişmesi için kentte saha ve tesislerin de olması gerektiğini anlatan Bengin Çakay, sadece hocaların yeterli olmadığını belirtti.

 


         1974 Vanspor Antrenörü Can Polat ise "20 tane futbolcu yetiştirmeyelim. Adam akıllı 2-3 tane yetiştirsek iyi. Bakın şu an Servet Yenitürk büyük çaba gösteriyor. Ama nereye kadar? Yalnız bırakılmamalı ve kulüp başkanına herkes destek olmalıdır. Her zaman transfer yapa yapa bu işler olmaz. Mutlaka alt yapıdan yeni oyuncular yetiştirilmeli" dedi.
B.Vanspor'da Vanlı üç oyuncunun olduğunu belirten konuklar, daha fazla Vanlı ve alt yapıdan futbolcu olması gerektiğini ifade etti.
Yolspor Teknik Sorumlusu Aydın Oyman alt yapı konusunda konuşarak, "Tamam tesisler eksik olabilir. Ama Allah aşkına bu kadar süre içinde iki-üç futbolcu yetiştirilemez miydi?" sorusunu sordu.

 


          YENİTÜRK: "BİRKAÇ TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ"
Programa telefon bağlantısıyla katılan Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ise, Antalya'da takımın moralli bir hazırlık içinde olduğunu söyleyerek, "Takımımız Antalya'da yeni hocaları ile idmanlarını yapıyor. Kamp çok güzel geçiyor. Hocayı çok seviyorlar. Takıma yeni bir heyecan geldi. İki transfer oldu. Üç-dört transfer daha düşünüyoruz. İnşallah kısa sürede yapacağız" dedi.
Takımın 12 Ocak'ta Van'a döneceğini belirten Yenitürk, "Takımımız ayın 12'sinde Van'da toplanacak. 18 Ocak'a kadar Van'da idmanlarını yapacak. 18 Ocak'ta ise İzmir'e gelerek, ikinci devrenin ilk maçında Karşıyaka ile oynayacak" ifadelerini kullandı.
Başkanlığı bırakıp bırakmayacağı yönündeki soruları yanıtlayan B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, "Ben daha önce de söyledim. Bu takımın kulüp başkanı olmak için kimseye bir talebim olmadı. Dönemin valisi, genel sekreteri bana ricada bulundu, ben de yönetime girip kulüp başkanı oldum. Bu göreve başladığım günden beri iş adamlarını, sivil toplum örgütü temsilcilerini, Van'daki söz sahibi kişileri takıma destek için davet ediyorum. Ama maalesef Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ dışında pek bir destek sunulmadı. Biz takımı bu haliyle bir yere kadar götürebiliriz. Mutlaka desteğe ihtiyacımız vardır. Böyle olunca sıkıntı yaşıyoruz. Görevi bırakma gibi bir durum yok. Ama daha önce söylediğim gibi, yine söylüyorum. Talipli varsa, ben bu görevi devretmeye hazırım" dedi.

 


          "BİZDEN 400 BİN TL İSTEYEN FUTBOLCULAR, BAŞKA TAKIMLARA 130 BİN TL'YE GİDEBİLİYOR"
B.Vanspor'u yüzüstü bırakmayacaklarını anlatan Yenitürk, "Van, Vanspor'suz bırakılamaz. Yeni valimiz göreve başladı, ona da gideceğiz. Zaman zaman transfer yapılsın diyorlar. Ama inanın transfer konusunda çok zorlanıyoruz. Fakat şöyle bir sorun var, bizden 350-400 bin TL isteyen bir futbolcu, Batı'da bulunan bir spor kulübüne 130 bin TL'ye gidebiliyor. Görüştüğümüz bazı sporcular var, ama bu sporcular aynı zamanda başka kulüplerle de görüşüyor. Bakalım hayırlısı" ifadelerini kullandı.

 


         Takımda bazı futbolcularla yolların ayrıldığını ifade eden Yenitürk, "Mutlu, Cemal, Uğur, Ömer, Tahir, Ahmet gibi oyuncularla yolları ayırdık. Ama Ahmet ve Tahir kendilerine kulüp bulmazsa, bize yeniden dönebilirler. Bunu kendilerine de söyledik" diye konuştu.

 


          B.Vanspor'dan dolayı kendi işlerini aksattığını belirten Başkan Yenitürk, "Ben işadamıyım. Benim de kendime göre işlerim var. Ama inanın B.Vanspor'dan dolayı birçok işimi aksattım. Buna rağmen takımın başarısı için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum. Ben hala şampiyonluk konusunda iddialı olduğumuzu düşünüyorum. Taraftarlarımız sabırlı olsun. Futbolculara karşı da yanlış tezahürat yapılmasın istiyoruz. Art niyetli kişiler olabilir, onlara da fırsat verilmesin diyorum. Yeni valimize de gideceğiz inşallah ve bu takımın başarısı için destek isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER