Van'daki taziye ziyareti vakalarına yenileri eklendi

Van'da son zamanlardaki taziye ziyaretlerinden kaynaklı vaka sayılarına bir yenisi daha eklendi. Van'n Edremit İlçesi'nde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden bir kişinin yakınları cenaze evinde bir araya gelerek sosyal mesafe kurallarına aykırı davrandı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda toplam 12 kişide pozitif vaka tespit edildi.

Van'daki taziye ziyareti vakalarına yenileri eklendi

  Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Edremit İlçemiz Eminpaşa Mahallesi Sağlık Çıkmaz Sokakta ikamet eden Gülçek ailesinden bir kişinin kalp krizi sonucu vefat etmesi üzerine il dışından gelen kardeşi Van’a girişte filyasyon ekipleri tarafından gerekli işlemleri yapılarak evinde 14 gün karantina altında izoleye alındı.

  Ancak ailenin taziye kurmamasına rağmen yakın akrabalar cenaze evinde bir araya gelerek sosyal mesafe kurallarına aykırı davrandı.

  İl dışından kardeşinin vefatı üzerine Van’a gelen şahsın 15.05.2020 tarihinde rahatsızlanarak hastaneye başvurması üzerine yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca sağlık ekipleri aile fertleri ve cenaze evine gelenlere test yaptı.

  Sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Gülçek ailesinin Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi Sağlık Çıkmaz Sokakta ikamet eden fertlerinden dokuz (9), yine aynı aileden İpekyolu İlçesi Yalınağaç Mahallesinde ikamet edenlerden de üç  (3) kişide Covid-19 virüsü tespit edildi.

  Filyasyon ekiplerinin hasta şahıs ile temesta olanların tespitine yönelik yaptığı araştırmalarda şuana kadar 232 kişiye ulaşılarak test yapıldığı belirtildi.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2020, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29