Van'daki vahşi çöp toplama alanında ıslah çalışmaları…

Van Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Özalp Belediyesi’nin ortak projesiyle Özalp ilçe çöplüğü ıslah çalışmalarına başlandı.

Van'daki vahşi çöp toplama alanında ıslah çalışmaları…

             Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Özalp Belediyesi’nin ortak projesiyle Özalp ilçesindeki vahşi çöp toplama alanı (çöplük) tarih oluyor.

 

         4 dönüm arazi üzerinde bulunan çöplük tekniğe uygun olarak ıslah edilerek, herhangi bir olumsuzluğa neden olmaması için gaz bacaları yerleştirecek.

 

        Islah çalışması ardından da Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından alanda yeşil alan ve ağaçlandırma çalışması başlatılacak.

 

           2019 yatırım planları arasında yer alan Özalp-Saray Katı Atık Aktarma İstasyonu projesinin hayata geçirilmesi ile bu ilçelerde oluşan atıkların, tekniğine uygun olarak Van Büyükşehir Belediyesi’nin kurmuş olduğu Katı Atık Entegre Tesisi‘ne taşınması sağlanacak.

 

 

      İlçelerde uzun süredir çevre ve insan sağlığı açısından sorunlara neden olan vahşi depolama alanlarının tekniğine uygun şekilde yeniden doğaya kazandırılması sağlanacak.

Van Büyükşehir Belediyesi, ekolojik temeldeki çalışmalarını aralıksız  sürdürecek.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29