Van'dan sert tepki...

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Şube Başkanı Nurullah Arvas, ABD tarafından alınan Kudüs kararının geçersiz ve gayrı meşru olduğunu belirtti.

Van'dan sert tepki...

   Hz. Ömer Camii önünde bir araya gelen 54 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) ABD Başkanı Donald Trump'un Kudus'ü İsrail'in başkenti haline getirme gayretinin Müslümanlara karşı bir savaş niteliği taşıdığını ifade etti.
Van SDİ adına söz konusu açıklamayı okuyan Diyanet-Sen Şube Başkanı Nurullah Arvas, ABD'nin siyonizmin kuklası haline geldiğini dile getirdi.
    Tramp'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararını kınadıklarını söyleyen Başkan Nurullah Arvas, ABD, 1995 yılında yasallaştırdığı bu kararını hayata geçirmeye çalışmaktadır. Alınan bu karar geçersiz ve gayrı meşrudur. Bu, uluslararası kanunlar ile kayıt altına alınan Filistin halkının haklarını ihlal eden ve barış imkanını tamamen ortadan kaldıran bir girişimdir. Siyonizm'in kuklası durumuna gelen ABD ve Trump üzerinden tüm siyasi emellerine ulaşmanın hesabını yapan işgalci İsrail Devleti, her gün işgal ettiği yerlere bir yenisini daha ekleyerek alanını genişletmektedir. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması girişimi, siyasi açıdan İsrail'in işgal politikalarını meşrulaştırmanın bir adımıdır. ABD eliyle yıllardır yürütülen Filistin meselesinde çözüm yolu konusunda bir arpa boyu yolun gidilmemiş olması ve bu son adımda da görüldüğü gibi bu konuda hiç de gerçekçi olmadıklarını ortaya koymuşlardır. Trump'ın bu Siyonist ve anarşist tavrını Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak telin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER