Van Fenerbahçe futbol okulu şampiyon oldu

Iğdır’da yapılan Doğu Anadolu Fenerbahçe Futbol Okulları Turnuvasında Şampiyon olan Van Fenerbahçe futbol Okulu, gözünü Türkiye şampiyonasına dikti.

Van Fenerbahçe futbol okulu şampiyon oldu

      Fenerbahçe Futbol Okulları 2017- 2018 dönemi Türkiye şampiyonası için, Iğdır Fenerbahçe Futbol Okulu ev sahipliğin de 3. Doğu Anadolu Futbol Turnuvası düzenlendi. Van Fenerbahçe, Iğdır Fenerbahçe, Kars Fenerbahçe ve Ağrı Fenerbahçe Futbol Okullarının katılımıyla gerçekleştirilen turnuva 2 gün sürdü. 4 İl takımının katılımıyla gerçekleştiren 3. Doğu Anadolu Futbol Turnuvası sonucunda Van Fenerbahçe Futbol Okulu, Şampiyon olarak Van’a döndü.

 


      2006-2007 ve 2008- 2009 yaş gruplarında sporcuların mücadele ettiği turnuvada, Doğu Anadolu Bölge Şampiyonu olan Van Fenerbahçe Futbol Okulu, İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Haziran veya Temmuz ayların da İstanbul’da yapılacak olan Fenerbahçe Futbol Okulları Türkiye Şampiyonasına katılacak olan Van Fenerbahçe Futbol Okulu gözünü Türkiye Şampiyonluğuna dikmiş durumda. Bu çerçevede çalışmalarını hızlandıran Van Fenerbahçe Futbol Okulunda, öğrencilerin heyecanlı olmaları gözlerden kaçmıyor. 4 İl takımının katıldığı turnuvada, Van Fenerbahçe Futbol Okulu rakip filelere 7 gol atıp kalesinde ise hiç gol görmedi. Turnuvada Van Fenerbahçe Futbol Okulu, Ağrı Fenerbahçe Futbol Okulunu 3-0, Iğdır’ı 2-0 ve Kars Fener Bahçe Futbol Okulunu da 2-0 yendi.

 


     Van Fenerbahçe Futbol Okulu teknik sorumlusu Oktay Belli konuyla ilgili olarak şunları söyledi.’ Iğdır’da yapılan 3. Doğu Anadolu Futbol Turnuvası için sıkı bir çalışma planıyla hazırlandık. Hedefimiz şampiyon olmaktı. Yardımcı hocalarımız, Hakan Manay, Ercan Çar, Azat Talay ve Sinan Günde’le gerçekten özverili bir çalışma yürüterek turnuvaya katıldık. Oldukça güzel ve çekişmeli maçlara sahne olan turnuva bizim için çok güzel geçti. Van’dan giderken zaten hedefimiz belliydi. Öğrencilerimizin mükemmel mücadeleleri sayesinde Şampiyon olarak Van’a döndük. Bu gerçekten güzel bir duygudur. Verdiğimiz emeğin boşa gitmediğini görmek bizleri ve öğrencilerimiz, gerçekten çok mutlu etmiştir. Şimdi hedefimiz İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında da şampiyon olmaktır. Bunu da başaracak güçteyiz diyen Oktay Belli, buradan böyle güzel organizasyonları düzenleyen Fenerbahçe Spor Kulübüne çok teşekkür ediyoruz. Bu tür organizasyonların amacı, çocuklarımızın turnuva deneyimi kazanabilmeleri, maç tecrübesi kazanmaları ve oyuncu gelişimlerinin desteklenmesi amacına yöneliktir. Doğu Anadolu Turnuvası bu yönde çocuklarımıza çok önemli kazanımlar elde ettirdi. 2006-2007 ve 2008- 2009 yaş grubunda şampiyon olduk Zaten daha önceki röportajlarımızda özellikle belirtiyorduk. Bizim için alt yapı ve alt yaş gruplarımız çok önemli diye ve verdiğimiz emeklerimizin karşılığını yavaş yavaş almaya başladık. İstanbul’da Dere ağzı tesislerimizde Haziran veya Temmuz aylarında düzenlenecek şampiyonada yapacağımız maçlarda Şehrimizi ve Bölgemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Iğdır’da yapılan Turnuvada çok iyi mücadele sergileyen sporcularımızı Turnuva sonunda Muradiye şelalesinde gezdirip ödüllendirdik. Sporcularımızın şampiyonluklarını doyasıya eğlenerek kutlamaları gerçekten görülmeye değerdi diyen Belli, amacımız hedefimiz topluma iyi bireyler yetiştirmek, yetenekli çocuklarımızı Ülke ve İl futboluna kazandırmaktır. Bunun deneyimli ve tecrübeli hocalarımızla çocuklarımızı eğitmeye devam ediyoruz. Şampiyon olan çocuklarımızı ve emeği geçen Yardımcı hocalarımız Hakan Manay, Ercan Çar, Azat Talay ve Sinan Günde’ni yürekten kutluyorum diyen Belli, Kapımız herkese açıktır. İnşallah gelecekte Van’dan Fenerbahçe alt yapısına birçok öğrencimizi vereceğiz dedi.

 


      130 öğrencisiyle çalışmalarına devam eden Van Fenerbahçe Futbol Oklu teknik sorumlusu olan Oktay Belli, Van Büyükşehir Belediyespor’da futbol hayatına başladı. 13 Yaşındayken 2001 yılında Süper Ligin köklü takımlarından Gaziantepspor’a transfer oldu. Gaziantepspor’la 4 yıllığına anlaşan Oktay Belli daha sonra 3 lig. Takımların dan Diyarbakırspor’a transfer oldu.

 

       Diyarbakırspor’un ardından Konya Karamanspor’a transfer olan Belli, 3 yılda B. Vanspor’da forma giydi. Burada 3 şampiyonluk  yaşayıp futbol kariyerini noktaladı. Futbol kariyerini noktalayan Oktay Belli, teknik direktör olarak futbol hayatına devam etmeye başladı. Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Başkalespor’a 2 sezon yardımcı hoca olarak görev alan Belli, 2 yılda teknik sorumlu olarak Başkalespor’a görev yaptı. Deneyimli tecrübeli teknik sorumlu Belli, o dönem Başkalespor’un U17 takımını Van’da şampiyon yaparak Türkiye Şampiyonasına katıldı. Daha sonra Edremitspor’da görev alan Belli 17 haftalık maç serüveninde namağlup olarak sezonu şampiyon kapattı. Deneyimli teknik sorumlu Oktay Belli, 6 yıldır Van Fenerbahçe Futbol Okulunda teknik sorumlu olarak futbol hayatına devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER