Van Gölü'nde kulaç atarak kirliliğe dikkat çektiler

Son aylarda Van Gölü’nün kirliliğine dikkat çekmek için çeşitli organizasyona imza atan Vangölü Aktivistleri, bu kez de Gevaş iskelesinden Akdamar Adası’na kadar kulaç atarak söz konusu kirliliğin önlenmesi için herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Van Gölü'nde kulaç atarak kirliliğe dikkat çektiler

            Van Gölü Aktivistleri Derneği çeşitli kurum ve kuruluşlarla birlikte göldeki kirliliğe dikkat çekmek için organizasyonlarını sürdürüyor.
Bisiklet şenliği, yürüyüşler ile söz konusu kirlilik konusunda duyarlılık oluşturmaya gayret eden gönüllüler, bu kez de Gevaş Belediyesi ile birlikte Gevaş iskelesinden adaya kadar yüzme etkinliği gerçekleştirdi.

 


            "Kulaç Kulaç Van Gölü" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte 70 kişi adaya kadar yüzdü.
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, herkesin Van’ın en önemli değeri olan gölün temiz kalması ve kirlenmemesi için çabalaması gerektiğini söyledi.

 


          Özel, Akdamar Adası’na ismini veren hikayeyi de hatırlatarak, Tamara’nın aşkını herkes bilir. Tamara’nın aşkı ile gölde yüze yüze boğulan gencin, ölmeden önce ‘Ah Tamara, Ah Tamara’ diye haykırması ile daha sonra bu isim Akdamar olarak günümüze gelmiş. Bizler de böyle bir organizasyon ile gölün kirliliğine dikkat çekmeye çalıştık. Bizlere destek sunan Gevaş Belediyesi’ne ve Başkan Murat Sezer’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 


          Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer de gölün korunması için ne gerekiyorsa imkanlar dahilinde yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER